Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Koba 24Primeres instal·lacions a l’aire lliure del BLOOP.

La novena edició del BLOOP International Proactive Art Festival s'està començant a materialitzar als carrers de la ciutat d'Eivissa. Seguint la línia temàtica de la Resiliència -com a voluntat de resistència enfront de les adversitats, i com a símbol de supervivència i reinvenció- el Festival connecta amb l'esperit de tornar als orígens de l'art de carrer. Així, BLOOP està deixant instal·lacions a l'aire lliure perquè tothom -residents i visitants- puguin veure-les i descobrir-les, principalment a la ciutat d'Eivissa i altres llocs. Els artistes que ja han mostrat la seva creació són els següents:

Ben Eine, un pioner de les formes de lletres de grafiti que va iniciar la seua carrera associat amb l’aleshores emergent Banksy, està acolorint els carrers d'Eivissa amb les seves distintives lletres vibrants. En el passeig marítim del port d'Eivissa, les paraules "BE BOLD" (sigues audaç) il·lustren el tema del festival d'enguany.

Nascut a Londres, és un dels artistes de carrer més exitosos del món i és considerat com un pioner en l'exploració de formes de lletres de grafiti. Eine va començar la seva carrera fa més de 30 anys, deixant el seu primer ‘tag’ a Londres abans de desenvolupar el seu estil tipogràfic distintiu.

Koba.k24, conegut pel seu vídeo viral sobre l'escalfament global i l'ús de les bosses de plàstic, ha reaparegut a l'illa després la seva participació l'any passat. Les imatges 3D hiperrealistes, gairebé fotogràfiques, es mostren en diversos punts d'Eivissa. Així, podem veure mostres del seu art en l'antiga casa de sanitat a la Plaça de sa Riba -en el port d'Eivissa, al barri de La Marina- i en l'espai cultural Can Ventosa, a l’Avinguda Ignasi Wallis.

Nascut a Bolonya, és un apassionat del disseny gràfic, especialment en 3D i en moviment. Després d'estudiar a Milà i treballar per a diversos estudis de disseny va començar a dedicar-se a projectes propis, algun dels quals s’ha viralitzat i ha obtingut repercussió mundial.

BLOOP International Proactive Art Festival: La primera celebració del món dedicada a l'art proactiu, on les obres d'art conviden als espectadors a "pensar" proactivament sobre el tema anual del festival. Aquest any celebra la seva novena edició, convertint-se en el festival d'art més longeu d'Eivissa. A principis d'aquest any, va celebrar la seva edició zero a Milà durant la setmana internacional del disseny, i també viatjarà a Tòquio l’any 2020.