Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

TortugaLa Policia Local d'Eivissa ha custodiat una tortuga que ha arribat a platja den Bossa per a dipositar ous. Durant tot el procés, els agents de la Policia Local, han establert un perímetre de seguretat a causa de la gran quantitat de persones que s'apropaven al punt on es trobava la tortuga.

A les 02.00 hores, el centre de coordinació de l'112 ha rebut una trucada d'una persona que manifesta que a la vorera de la platja, al costat de l'espigó d'on surten les embarcacions, ubicat a l'altura del carrer sa Punta, hi ha una tortuga marina de grans dimensions.
Una patrulla de la Policia Local d'Eivissa es desplaça fins al punt en concret i observa la tortuga realitzant la posta. A causa de la situació que observen, de gran quantitat de persones que volen apropar-se i tocar a l'animal, es decideix acordonar la zona, retirant als vianants i vetllar en tot moment per la integritat de l'animal. Mentrestant, el centre de coordinació 112, intenta localitzar als agents de medi ambient perquè es facin càrrec de la situació.

Transcorreguts 60 minuts després de l'inici de l'actuació, la tortuga acaba la posta i s'endinsa a la mar, deixant nombrosos ous a pocs metres de la vorera i enterrats a poca profunditat.

TortugaDavant d'aquests fets i a causa de la perillositat que els ous siguin retirats pels vianants o puguin patir qualsevol mena d'incidència, un agent de la Policia Local procedeix a la seva retirada, d'una manera molt delicada i amb molta precaució, depositant els ous en una caixa de cartó que va ser coberta amb sorra de la platja i la traslladen a la comissaria fins que els agents de la conselleria de Medi Ambient se n’han fet càrrec.





Vídeo de la tortuga: