Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Dia ELALa ciutat d’Eivissa il·luminarà de color verd el passeig de Vara de Rey i les fonts de la ciutat aquesta nit en el Dia Mundial de l'ELA.

El Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d’Espanya dona visibilitat a aquesta malaltia en el Dia Mundial de l'ELA que es celebra avui 21 de juny, amb l’enllumenat de monuments i espais patrimonials a les 15 ciutats del grup. L’Assemblea d’Alcaldes del Grup Ciutats Patrimoni de la Humanitat d’Espanya, va aprovar a principis del mes de juny, una vegada estudiada la petició de la Fundación Luzón, recolzar la seva labor amb l’il·luminacio en color verd dels monuments a cada una de les ciutats patrimoni en Dia Internacional dels Malalts de la ELA.

Sota el hashtag #LuzporlaELA, des del l’any passat, la Fundación Luzón juntament amb altres Associacions de Pacients, promouen una acció de visibilitat als Ajuntaments coincidint amb el Dia Mundial de la ELA.

Amb aquesta acció, que consisteix en la il·luminació de color verd, color que simbolitza la ELA, la major quantitat de monuments i edificis emblemàtics de tot el país en senyal de recolzament i solidaritat amb les persones afectades per la ELA (Esclerosi Lateral Amiotròfica) es vol donar a conèixer aquesta malaltia neurodegenerativa produïda per la mort de les neurones motrius del cervell i de la medul·la espinal.

Al 2018, 132 municipi de les 17 Comunitats Autònomes participaren en aquesta acció il·luminant de verd 168 monuments.
A la ciutat d’Eivissa es preveu il·luminar de verd, l’enllumenat ornamental del passeig de Vara de Rey i les fonts d’Isidor Macabich, Parc de la Pau, platja den Bossa i Joan Carles I.