Juny 26, 2019

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Poesia Lluna de JunyEl XXVIII edició del Festival de Poesia de la Lluna de Juny comença aquest dijous amb recitals poètics, concerts, lectures dramatitzades i un homenatge a Marià Villangómez. La cantant Maria del Mar Boned actuarà a Eivissa dins la gira de celebració de 50 anys de poesia als escenaris.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Eivissa, Pep Tur, acompanyat del director insular de Turisme, Vicent Torres, el director de l’Institut d’Estudis Baleàrics, Francesc Rotger, i dels organitzadors Carles Fabregat i Joan "Murenu", han presentat aquest matí la XXVIII edició del Festival de Poesia de la Lluna de Juny que tindrà lloc del 13 al 16 de juny a diferents espais de l’illa d’Eivissa.

Pel regidor de Cultura, Pep Tur, “aquesta edició és especial ja que per primera vegada el Festival de Poesia passa a ser un esdeveniment de 4 dies que compta amb el suport de la direcció insular de Turisme del Consell Insular i el de la Conselleria de Cultura del Govern de les Illes Balears, a través de l’Institut d’Estudis Baleàrics, fet que suposa un pas endavant important per poder créixer el festival de poesia”.
Per la seva banda, el director insular de Turisme, Vicent Torres, ha afirmat que “aquests iniciativa és molt positiva per mostrar les diferents propostes culturals que disposa l’illa d’Eivissa, no tan sols pels residents sinó també pels que ens visiten”.
Per a Francesc Rotger, director de l’Institut d’Estudis Baleàrics, “el Govern de les Illes dona suport al festival de Poesia perquè per primera vegada el programa inclou poetes de la resta de les Illes, poetes que venen d’altres territoris i aquesta trobada que fomenta l’intercanvi cultural entre les Illes entra dins de les competències del Govern”.
Per part dels organitzadors, el músic Joan "Murenu", ha afirmat que “l’ampliació de poetes i musics fan que el festival de poesia estigui a l’altura de la resta que hi ha a les Balears, convertint-se en un dels festivals de més trajectòria de les Balears”

Per la seva banda, Carles Fabregat, ha fet un agraïment a la col·laboració de les institucions “un fet que ha permès donar un salt qualitatiu per ampliar el festival de Poesia. El festival de Poesia té la intenció de convertir-se en un festival internacional i comencem enguany amb la presencia del poeta portuguès, Joao Luis Barreto o amb la poeta francesa, Annie Bats. Comencem així una nova trajectòria per portar a Eivissa poetes internacionals, nacionals com Antonio Lucas, i continuar amb la presencia de poetes de la resta de les Illes.
La col·laboració institucional ha permès també ampliar en nombre de dies i de concerts”.

El programa d’actes comença el proper dijous 13 de juny a les 20 hores amb un diàleg sobre la poesia clàssica i el classicisme a càrrec dels poetes Julio Herranz i Ben Clark a la llibreria Sa Cultural.

Divendres 14 de juny a les 21 hores, el Claustre de l’Ajuntament d’Eivissa acull el concert a càrrec de Maria del Mar Boned, acompanyada de Dani Espasa, amb motiu de la gira dels 50 anys de poesia als escenaris.

Dissabte 15 de de juny a les 12 hores a l’església de Sant Miquel de Balansat tindrà lloc un homenatge a marià Villangómez presentat per l’historiador Felip Cirer. L’homenatge comptarà amb un concert de Joan Morano i una ballada de la Colla de Balansat.

A les 21 hores al baluard de Sant Pere tindrà lloc la Nit de la Poesia amb un recital poètic a càrrec de Margarita Ballester, Annie Bats, Joao Luis Barreto, Ben Clark, Mercè Climent, Antonio Colinas, Maria T. Ferrer, Antonio Lucas, Biel Mesquida i Eva Tur. El recital poètic estarà presentat per Carles Fabregat i comptarà amb la interpretació al piano de Santi Pérez.

Diumenge 16 a les 12.30, el refectori de l’Ajuntament d’Eivissa acollirà el concert-recital de la violinista Lina Tur Bonet i l’escriptor Antonio Colinas.
A les 19.30 hores, a la llibreria Sa Cultural, finalitzarà el festival de Poesia amb la lectura dramatitzada Mort Roca Amor a càrrec de l’actriu Àngels Escandell i l’escriptor Toni Roca.

Enllaç a:
· Programa del festival