Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

PNDPolicies, tècnics de Joventut i del PMD de l’Ajuntament d’Eivissa es preparen per formar els treballadors de l'hostaleria en prevenció de riscos en el consum abusiu d’alcohol i drogues dins el Plan Nacional sobre Drogas.

L’Ajuntament d’Eivissa a través del Pla Municipal sobre Drogues, ha organitzat una formació orientada als agents de la Policia Local d’Eivissa, tècnics de l’àrea de Joventut i del propi PMD orientada a prevenir i reduir riscs en el consum abusiu d’alcohol i altres drogues. Es tracta d’una formació per a formadors, dins el programa ‘Servei Responsable’, que s’adreça als professionals del sector hostaler, inclosa al Plan Nacional sobre Drogas (PND) en el marc d’un conveni de col·laboració entre el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat amb la Federación Española de Hostelería (FEH), i s’impartirà al Cetis entre els dies 10 i 12 de juny.

Aquest taller, de 20 hores de durada, servirà per a capacitar els participants per implantar el ‘Servei Responsable’ i preparar-los per a impartir i avaluar la formació orientada als treballadors del sector hostaler.

A través d’aquesta acció, acreditada pel delegat del Govern pel PND i el president de la FEH i l’Ajuntament d’Eivissa, els participants aprendran estratègies d’informació sobre legislació, efectes i riscs del consum d’alcohol i drogues il·legals, a més de la reducció d’aquests riscs destinades als professionals de la hostaleria.

D’aquesta formació s’ocupa Hazkunde, equip de psiquiatres i psicòlegs experts que porten anys treballant amb el Govern basc i el Ministeri de Sanitat amb un programa nacional de formació de formadors per a agents que treballen amb joves per a la reducció de riscs associats al consum de drogues i la prevenció de drogodependències adreçat al sector hostaler.