Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

ContenidorsL’Ajuntament d’Eivissa inicia l’aplicació del pla d’acció del projecte comunitari Intherwaste amb la integració estètica dels contenidors soterrats de la plaça del Parc.

L’Ajuntament d’Eivissa inicia la fase d’aplicació del pla d’acció emmarcat dins el projecte comunitari Intherwaste que té per objectiu la millora de la gestió dels residus en ciutats amb importants barris històrics. La primera acció que s’ha dut a terme, dels quatre projectes d’Eivissa seleccionats per part dels socis del programa, ha estat la integració estètica dels contenidors ubicats darrera de la plaça des Parc. En aquest cas, la integració estètica s’ha realitzat amb la instal·lació d’unes plaques de d’acer patinable o acer Corten, darrera de les quals es troben els contenidors soterrats de la zona. El projecte, que compta amb el vistiplau del PEPRI, té per objectiu minimitzar l’impacte visual dels contenidors ubicats en zones històriques.

A més d’aquesta acció, l’Ajuntament d’Eivissa també va presentar el sistema VACRI del que disposen els contenidors de vidre per a grans productors, que també s’està aplicant, i l’espai de residus sòlids urbans o ecopunt que substituirà la fracció de contenidors ubicat davant del Museu d’Art Contemporani i del que ja es disposa el projecte, per tal de proporcionar una integració estètica a l’entorn urbà.

Les ciutats patrimoni participants en Intherwaste comparteixen problemàtiques pel fet de tenir barris històrics que demanen una especial cura en la gestió dels residus. Per això durant la primera fase es varen recollir propostes per a millorar aspectes com el dipòsit de residus, la integració estètica dels contenidors i la minimització del volum de fems que es generen. Ara, ja en la segona fase del projecte, comença la implementació del pla d’acció per a cada ciutat que es realitzarà de març de 2019 fins el març de 2021.

Al grup Intherwaste participen les ciutats de Còrdova (que lidera el projecte), Cracòvia, Porto, Tallin i Eivissa, que va entrar en substitució d’una localitat italiana.