Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Cetis, dependencies Benestar SocialEl dispositiu ha consistit en un lloc de pernocta i l’atenció personalitzada a cada cas. 

La regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament d’Eivissa, a través de la Xarxa d’Inclusió Social, manté activada l’assistència a les persones afectades per l’incendi enregistrat ahir tarda a l’edifici d’es Viver. En total, han estat ateses 41 persones, de les que 39 han requerit un espai, habilitat al Centre d’Educació per Adults Pitiüses, a l’antiga escola Sa Bodega per a pernoctar.

El dispositiu d’atenció es va activar a partir de les 16 hores d’ahir, quan els treballadors socials varen poder accedir a la zona afectada un cop es va aixecar el perímetre de seguretat en torn a l’edifici. Per la seva banda, Creu Roja va habilitar un espai d’assistència com a primera resposta d’emergència. En aquestes dependències es va fer una primera atenció per part dels treballadors socials de la regidoria de Benestar Social i de Creu Roja.

En total han estat ateses 41 persones, 39 homes i dos dones. La major part són persones estrangeres amb permís de treball i residència a Espanya (37) i una feina estable (27), tot i que una tercera part (14 d’ells) porten a l’illa menys de nou mesos. Uns altres 16 porten fins a tres anys i 11 d’ells viuen a Eivissa des de fa més de tres anys.
D’aquestes persones, 39 han passat la nit a l’espai habilitat al CEPA Pitiüses, obert des de les 23 hores d’ahir.

A primera hora del matí, el departament de Benestar Social ha avaluat l’atenció donada durant el dispositiu que s’adaptarà a les necessitats que es vagin donant per part de les persones afectades i en col·laboració amb altres institucions com el Consell Insular que també ha mostrat la seva predisposició en ajudar en el que sigui necessari.
Aquesta nit, es mantindrà el dispositiu per a les persones afectades amb les que els serveis socials municipals treballen des del primer moment per tal de donar una sortida individualitzada a cada cas.
En aquest sentit, bona part de les persones afectades han perdut la seva documentació i, des de les Unitats de Treball Social, s’està fent feina per recuperar-la.

Des de la regidoria de de Benestar Social de l’Ajuntament es vol fer un agraïment als membres de la xarxa d’inclusió per la seva implicació en la gestió d’aquesta situació, “especialment a Creu Roja, que assumeix un important paper en aquest dispositiu”, ha recordat el tinent d’alcalde, Joan Ribas. Un agraïment que ha fet extensiu al CEPA Pitiüses “així com la col·laboració de la resta d’entitats implicades”.

Enllaç a:
· Declaracions del regidor de Benestar Social, Joan Ribas