Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Feim MarLa plaça des Martell acull aquest dissabte el "Feim Barri Feim Mar" amb una mostra de maquetes i una embarcació professional de pesca, tallers infantils un desembarcament de corsaris i el IV Concurs d’Arròs Mariner Peix Nostrum

El "Feim Barri Feim Mar" es celebra aquest proper dissabte, 4 de maig, a la plaça des Martell del port d’Eivissa amb un ampli programa d’activitats relacionades amb l’activitat marinera, la gastronomia vinculada a la mar i amb exposicions que donen a conèixer la tradició de la marina eivissenca des de les 11 del matí fins a les 16.30 hores de la tarda. La festa es fa coincidir amb la IV edició del Concurs d’Arròs Mariner Peix Nostrum, pel que encara estan obertes les inscripcions per a tothom que hi vulgui participar.

Nito Misses és l’autor d’una col·lecció de maquetes i vaixells que es podrà veure durant la festa. N’hi haurà també una altra dedicada a la Casa del Mar, una mostra d’embarcacions esportives del Club Náutico Ibiza i es podrà visitar una embarcació de pesca professional gràcies a la Confraria de Pescadors d’Eivissa.

Des de l’inici de la festa s’han previst diversos tallers per a totes les edats, com un de pintura i mural infantil de la mar, un de la rosa dels vents, es podrà aprendre a fer vaixells d’origami, imants d’animals marins, animals marins amb pintura de dits, es farà un taller de fer brular es corn, observació d’espècies i com a manualitat es confeccionarà un corsari amb un pegat a l’ull.

En el capítol de jocs, els més petits participaran en la pesca, aprendran a identificar peixos, el joc de ‘Saps on visc?’ i ‘El mapa del tresor’. També hi haurà un passeig a vela pels infants de més de set anys.

A les 12 hores i fins a les 15 hores es faran sengles desembarcaments de corsaris, un espectacle a càrrec de La Fragua de Vulcano. Val a dir que el port d’Eivissa és l’únic de tot el món amb un monument dedicat als corsaris, un capítol de la història naval pitiüsa que també es vol reivindicar amb aquesta festa.

Entre les 12 i les 14 tindran temps per cuinar les seves receptes els participants en el IV Concurs d’Arròs Mariner Peix Nostrum. Els guanyadors es coneixeran a les 16 hores, quan es farà l’entrega de premis.

A les 12.30 hi haurà l’actuació de Pin Up Sound i mitja hora més tard els integrants de la Colla Sa Bodega faran una exhibició de ball pagès.

A partir de les 14 hores, s’obrirà una barra solidària de begudes i s’oferirà un arròs popular a benefici d’APFEM.

Enllaç a:
· Feim Barri, Feim Mar