Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Eivissa cardio protegidaUns 200 estudiants dels instituts del municipi aprenen a fer servir els desfibril·ladors i maniobres bàsiques de reanimació cardiopulmonar (RCP) amb personal d’emergències del SUMA de Madrid.

Aquest matí s’ha impartit una formació específica en primers auxilis a alumnes de Secundària del municipi a la plaça d’Antoni Albert i Nieto, a partir de les 10 hores, en el marc d’una jornada de formació i conscienciació ciutadana organitzada per la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Eivissa per a mostrar als estudiants el funcionament dels desfibril·ladors i maniobres bàsiques de reanimació cardiopulmonar (RCP).

En aquesta acció formativa han participat 200 joves del municipi, dels instituts de Sa Real, sa Colomina i Santa Maria i l’escola Poeta Villangómez, que han anat passant per grups a rebre la formació. La formació ha estat impartida per un tècnic en emergències del SUMA de Madrid, desplaçat a Eivissa per aquesta acció. També s’ha comptat amb la col·laboració de voluntaris de l’agrupació de Protecció Civil del municipi d’Eivissa.

Aquesta és una acció d’informació que s’emmarca dins de la declaració Eivissa com a ciutat cardioprotegida. Com a part d’aquesta xarxa, Eivissa disposa de 12 desfibril·ladors instal·lats a diferents barris de la ciutat. En total, el municipi compta amb 24 desfibril·ladors externs preparats per a intervenir en una situació de parada cardiorespiratòria, que els estudiants han aprés a manejar avui.

A més d’iniciatives com aquesta jornada, s’han editat 1.400 díptics informatius amb les nocions bàsiques del funcionament d’aquest equips, que també s’han repartit entre els participants en l’acció.

L’Ajuntament d’Eivissa, a través de l’empresa BIOMED S.L, té instal·lats un total de 12 desfibril·ladors semiautomàtics externs a llocs públics a la ciutat, zones amb més afluència de persones i a instal·lacions municipals. La ciutat d’Eivissa ja disposava de desfibril·ladors ubicats a les platges del municipi, tres més distribuïts entre Protecció Civil i Policia Local, i 6 més ubicats a les dues piscines municipals i a cadascuna de les instal·lacions esportives municipals.