Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Ple infantilEl Ple infantil celebrat a l’Ajuntament d’Eivissa aprova per unanimitat l’eliminació de les borses de plàstic al municipi així com la necessitat de reduir el transit al centre de la ciutat i promoure la circulació de vehicles no contaminants.

La sala de plens de l’Ajuntament d’Eivissa ha acollit la celebració d’un ple infantil, president per l’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, en el que hi han participat 73 representants dels col·legis de Portal Nou, Sa Real, Sa Joveria i sa Blanca Dona. L’activitat, coordinada pel departament d’educació de l’Ajuntament d’Eivissa, ha estat realitzada per un total de 150 alumnes de 5è de primària d’aquestes escoles i finalment han estat els 73 representants els que han participat al ple. L’alumnat ha treballat la unitat didàctica Les eleccions també són cosa dels infants en la que la dinàmica ha estat treballar la visió que tenen els infants del municipi d’Eivissa sobre la política davant les properes eleccions. A més a més, han après conceptes clau que els ajudaran a entendre de quina manera els hi afecten unes eleccions a les quals no poden votar encara, però sí poden dir la seva opinió, i d’aquesta manera, els infants són capaços de fer visibles els seus interessos i opinions al conjunt de la societat de cara a unes futures eleccions.

Per aquest motiu, l’alumnat ha elaborat un llistat de 14 idees electorals relacionades amb diferents àmbits i que tenen l’objectiu d’afavorir la infància.
L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, ha conduit el ple infantil, realitzant una sèrie de preguntes que els infants han anat responent, des de quina és la funció d’un alcalde o alcaldessa a què significa la democràcia, el sufragi, o quines funcions tenen els regidors i regidores.

Abans d’acabar el ple infantil, els boixos i boixes han presentat les 14 idees electorals treballades a classe i que han tractat sobre diferents àmbits com la família, el sistema educatiu, la integració i discapacitat, oci i temps lliure, medi ambient, violència entre iguals i participació ciutadana.

Les propostes dels infants han estat molt variades i algunes d’elles aprovades per unanimitat al ple, com ara l’eliminació de les borses de plàstic al municipi, la retirada dels vehicles del centre de la ciutat i la promoció dels vehicles elèctrics que no contaminin així com potenciar el transport en bici, ajudar a la gent major que es troba sola o l’organització de brigades de voluntaris perquè facin feina a la ciutat.

Els resultats de totes les propostes han estat recollides pels tècnics de la regidoria d’Educació i es tindran en compta a l’hora d’elaborar plans específics.