Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Estris vellsLa regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Eivissa inicia una campanya informativa per evitar que es dipositin mobles i estris vells al costat dels contenidors sense avisar. Informació i conscienciació són els eixos de la campanya.

La regidoria de Medi ambient de l’Ajuntament d’Eivissa inicia una campanya informativa per evitar que es dipositin mobles i estris vells al costat dels contenidors sense avisar. Durant aquests dies s’estan col·locant uns vinils als contenidors de fems informant del servei de recollida de mobles sempre avisant prèviament a l’empresa. La ciutadania ha de telefonar o enviar correu electrònic per avisar que es volen desprendre d’un moble vell i Valoriza els informa quin dia el poden treure.

L’objectiu d’aquesta campanya és evitar l’impacte visual que genera aquests residus abandonats als carrers inclús causant molèsties als vianants o a les persones que volen fer ús dels contenidors fins que són detectats pels serveis de recollida municipals i retirats. L’avís previ permet optimitzar les recollides de manera que es redueixi el temps dedicat a aquesta recollida, podent reforçar altres tasques de neteja i recollida al municipi així com reduir les emissions contaminats i de soroll que causen els vehicles encarregats del servei degut al gran incivisme que s’ha detectat en aquest sentit, han d’estar donant voltes contínuament pels carrers per detectar possibles abandonaments de residus.

Per a la regidora de Medi Ambient, Montse García, “a causa de la gran quantitat d’estris vells i electrodomèstics que es varen recollir sense previ avís durant l’any 2018, més de 200 tones, i per tal de conscienciar a la ciutadania que gestioni de manera correcta els residus, s’ha decidit posar en marxa aquesta campanya a través dels vinils d’informació que durant aquesta setmana s’estan instal·lant als contenidors al carrer. Amb aquesta acció, posem a l’abast de la ciutadania la informació necessària perquè recicli millor”

Des de l’Ajuntament d’Eivissa també es vol informar que si alguna persona té un moble o electrodomèstic del qual es vol desprendre però que està en condicions de seguir utilitzant-se el més adequat seria contactar amb alguna entitat recuperadora de mobles com Deixalles i allargar la vida útil d’aquest element.
En cas que s’hagi de tractar com a residu i sempre que es tractin de volums reduïts, d’aproximadament 1m3 (una rentadora, una tele, un moble) poden fer servir el sistema de recollida de voluminosos. De manera alternativa a aquest servei i en el cas de grans volums, la ciutadania té a la seva disposició el servei de deixalleries insulars i per a petits electrodomèstics, les deixalleries mòbils que s’instal·len un cop a la setmana per diferents barris de la ciutat.

Aquest servei està pensat per a la ciutadania, les empreses que generes aquest tipus de residus han de gestionar-los ells a través de les deixalleries i gestors propis.

Des de l’Ajuntament d’Eivissa es va detectar aquests casos d’incivisme i ja es va tenir en compte en la modificació de contracte de recollida que es va fer l’agost passat en el qual es va modificar el contracte per a incorporar un servei de repàs de matins i un altre de tarda per tal de poder detecta i recollir de manera ràpida els elements que ho han estat avisats i que s’han abandonat als carrers Aquest servei té un cost aproximat de 150.000 euros a l’any. Si s’aconsegueix reduir l’abandonament de mobles als carrers, aquests equips podrien estar destinats a reforçar la neteja al municipi.

El telèfon on trucar per a sol·licitar la recollida d’estris és 900 200 218, també es pot fer a través del formulari de recollida d'estris vells o enviant un correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

Pel que fa a la deixalleria mòbil de la Mancomunitat de Serveis Públics Insulars recull els residus perillosos al municipi durant 4 dies a la setmana a diferents barris de la ciutat:
Dilluns: carrer Blas Infante de Platja den Bossa (de 15.00 a 19.00)
Dimarts: Plaça d'Antoni Albert i Nieto (de 15.00 a 19.00)
Dimecres: carrer Jondal junt a l'escola de Can Cantó (de 15.00 a 19.00)
Dijous: al parc de la Pau ( de 15.00 a 19.00)
Dissabte: al pàrquing de Cas Dominguets ( de 9.00 a 13.00)
En concret, el que es pot portar a les deixalleries mòbils son piles, bateries, pots de pintura, petits electrodomèstics, bombetes de llum i tubs fluorescents entre d'altres residus que no es poden llençar als contenidors del carrer perquè son altament contaminants.