Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Policia Local formació vehicles robatsEls agents de la Policia Local d’Eivissa completen la seua formació en matèria de trànsit i vehicles de matrícula estrangera amb un curset sobre recuperació de vehicles robats al que han participat 21 funcionaris.

Agents de la Policia Local d’Eivissa han participat en el cinquè curs de formació específica organitzat a requeriment del propi cos i centrat en la recuperació de vehicles estrangers robats. En aquesta última formació, que s’ha fet als últims dies, els 21 funcionaris participants han rebut un total de 20 hores teòriques, pràctiques i s’han sotmès a un examen final per comprovar els coneixements adquirits.

Després de la part teòrica, els participants (1 sotsinspector, tres oficials i 17 policies) repartits en dos torns, realitzaren unes pràctiques al Dipòsit Municipal on s’inspeccionaren diversos vehicles estrangers, un d’ells robat a Holanda, junt amb altres cedits per una empresa local per a la seua verificació. Els agents varen conèixer d’aquesta forma els diversos punts de control per identificar els vehicles, alguns desconeguts pels delinqüents, i així detectar segells falsos.

Des que es va començar la formació del cos en aquest àmbit, s’han detectat més de 300 vehicles amb matrícula estrangera amb diverses anomalies documentals o falsificacions i que s’han posat a disposició judicial, d’Hisenda o Duanes, segons el cas.

Aquest últim curs és part del programa específic que es va posar en marxa el 2015 per formar els policies d’Eivissa en el relatiu als vehicles de matrícula estrangera. Aquesta demanda dels agents es produeix arrel de detectar que entre l’elevat nombre de vehicles de residents i visitants procedents d’altres països, hi havia casos en que aquests no complien requisits com tenir passada l’ITV, estaven en situació de baixa temporal o fins i tot la matrícula havia estat donada de baixa definitiva.

Des d’aquell any, els agents també s’han format en la localització de vehicles sostrets a l’estranger, localitzar el número de bastidor i la falsificació de documents.

Per impartir aquests cursos s’ha comptat amb agents de Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat, Mossos d’Esquadra, Policia Foral de Navarra, Agència Tributària, Vigilància Duanera, DGT i l’Associació per a la Formació en Documentoscòpia, Adofor.

Arrel d’aquesta formació, la Policia d’Eivissa es dotà d’un Grup de Control de Vehicles Estrangers integrat per sis agents i un sotsinspector, que funciona al municipi des de fa ja més de dos anys. Aquest grup participa des de la seua creació en el congrés específic que anualment organitza Adofor sobre falsificació transfronterera de la documentació de vehicles. En concret, als que s’han fet a Palma de Mallorca, Galícia i Múrcia i acudiran al proper, que es celebra en breu a Màlaga.