Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Parlament BalearUn dia històric que significa un reconeixement en favor de la ciutadania que permetrà millors serveis i infraestructures a la ciutat.

El Parlament de les Illes Balears ha aprovat avui la Llei de l’Estatut especial de la capitalitat de la ciutat d’Eivissa. Per a l’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, “avui és un dia històric per a la ciutat d’Eivissa que rep, desprès de molts d’anys, un reconeixement molt merescut en favor del conjunt de la ciutadania per tenir millors serveis i infraestructures a la ciutat”.
La declaració d’Eivissa com a capital de l’illa ha estat fruit d’una intensa feina que iniciava l’exalcalde de la ciutat d’Eivissa, Xico Tarrés, que ha estat precisament qui ha defensat aquesta llei, des de l’escó que ocupa a dia d’avui com a diputat balear.

La ciutat d'Eivissa suporta una sèrie d'obligacions, entre elles la pressió d'albergar la majoria de les principals infraestructures d’abast insular, com el Port, la seu dels jutjats, el Consell Insular o l'Hospital Can Misses, entre altres, que donen servei al conjunt d’illencs. L'existència d'altres factors com el fet de ser un dels municipis amb major densitat demogràfica de les Balears i dels més petits en extensió geogràfica provoca també que el manteniment dels serveis que ofereix el municipi, amb els seus recursos econòmics propis, resultin insuficients per donar un correcta atenció a la ciutadania.

Per aquests motius, el fet de comptar amb la declaració de Capitalitat, que preveu una aportació econòmica de sortida de 5 milions d'euros facilitarà a l'Ajuntament d’Eivissa la millora i el manteniment de la ciutat i els serveis que s'ofereix a l'illa.

Amb l’aprovació de la Llei de Capitalitat, el municipi d’Eivissa rebrà una partida econòmica de 5 milions d’euros anuals tant per part del Govern Balear, que assumirà un 70% de la quantia total, com del Consell Insular d’Eivissa que aportarà el 30% restant.

Així mateix, es preveu la creació d’un Consell de Capitalitat presidit per l’Ajuntament d’Eivissa, del que també en formaran part el Govern Balear i el Consell Insular, on s’estudiarà la destinació del pressupost inversor.

A la sessió plenària on s’ha aprovat avui la nova llei de Capitalitat d’Eivissa hi ha assistit l’alcalde de la ciutat, Rafa Ruiz, acompanyat dels dos tinents d’alcalde, Elena López i Joan Ribas, i els portaveus de la resta de grups municipals que integren la Corporació, a més del president del Consell Insular d’Eivissa, Vicent Torres.