Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Junta Local de SeguretatLa Policia Nacional incrementa la seua plantilla estable a la Comissaria d’Eivissa amb la incorporació de 15 nous agents i rebrà un total de 20 policies més en pràctiques durant la temporada.

L'alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz, ha presidit la Junta Local de Seguretat amb la presència del director insular de l’Administració General de l’Estat a les Pitiüses, Ramón Roca, i els màxims representants dels cossos i forces de seguretat de les Illes Balears. Durant la reunió s’ha anunciat l’increment en la plantilla estable a la Comissaria d’Eivissa amb la incorporació de 15 nous agents de Policia Nacional i d’uns altres 20 agents en pràctiques més durant aquest estiu (cinc més que els destinats a l’illa durant la temporada de 2018). Aquesta és la primera ampliació de la plantilla de la Policia Nacional en molts d’anys, ha destacat l’alcalde, Rafa Ruiz, que ha valorat el fet que l’augment de policies destinats a Eivissa tot l’any serà de funcionaris “formats en el cos i de diverses graduacions”.

Durant la reunió s'han tractat diferents temes relacionats amb la seguretat i la millora de la coordinació de les actuacions previstes en el pacte d’Estat contra la violència de gènere entre els diferents cossos i forces de seguretat de l'Estat al municipi d'Eivissa.

Entre elles, l’inici de la tramitació per a l’adhesió de l’Ajuntament d’Eivissa al conveni Viogen incorporant l’Ajuntament al sistema de Seguiment Integral dels casos de Violència de Gènere (Viogen). Mitjançant aquest conveni s’estableix un protocol d’actuació i permetrà que la Policia Local, Guardia Civil o Policia Nacional comparteixin dades per a millorar l’atenció a les víctimes de violència masclista a la ciutat d’Eivissa.

El director insular de l’Administració de l’estat a les Pitiüses, Ramón Roca, ha informat que les denúncies d’aquesta xacra han crescut a tot l’Estat un 20% en l’últim any -en torn al 30% al cas d’Eivissa- també perquè les dones “no tenen por a denunciar” i considera que amb eines com Viogen es podrà desenvolupar una feina preventiva en la que la Policia Local adopta un paper “fonamental”. 

Segons s’ha informat a la junta local de seguretat, actualment a l’illa hi ha 115 dones incloses en aquest protocol, que estableix distints nivells de supervisió en funció de la situació i que abarca des de casos greus que fan necessària una vigilància constant fins a altres en que es mantenen mesures preventives com avaluar el seu entorn i detectar qualsevol indici de violència masclista.