Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Centre Acollida MunicipalSurt a licitació la construcció del nou Centre d’Acollida Municipal amb un termini d’execució de 15 mesos i un pressupost de sortida d’1,4 milions d’euros.

El projecte de construcció del nou Centre d’Acollida Municipal (CAM) ha sortit a licitació al perfil del contractant de la institució per tal de rebre ofertes de les empreses interessades en la seva adjudicació, que disposaran fins el dia 8 d’abril per presentar les seves ofertes. Segons figura en la memòria bàsica d’aquesta actuació, el futur Centre d’Acollida es construirà al carrer Vicent Serra d’Eivissa, al barri des Palmer. La duració prevista de la seva construcció és de 15 mesos. Els serveis municipals han calculat, a més, que aquesta inversió tindrà un cost d’1.418.102,14 euros, incloent l’IVA (246.116,90 €). Tot i això, les empreses poden rebaixar en les seves ofertes tant el termini com el pressupost.

Les bases també estableixen que la dotació de certa maquinària (com rentadores o assecadores industrials de roba) es pot fer constar com a millora del projecte bàsic a licitació. També es valorarà per la mesa de contractació la contractació de dones en llocs de responsabilitat i la inclusió de persones de col·lectius amb dificultat d’accés al mercat laboral.

El Servei d'Acollida Municipal es un recurs habitacional enfocat a persones amb dificultat circumstancial d'accés a un habitatge al que només hi tindran accés usuaris que hagin estat derivats des de Serveis Socials, amb un pla de feina per ajudar-los a sortir de la situació en la que es troben, i sense consum actiu d'alcohol o cap substancia tòxica.

Al nou edifici, la planta baixa es destinarà a despatxos, sala de reunions, banys comuns i una àrea d’espera. A més, hi haurà una àrea de serveis destinada al centre de dia, amb consigna, vestidor, bugaderia, zona de dutxes i habitació de la neteja i magatzem.

La primera planta disposarà de cuina i menjador per a fins a 34 comensals, sala de televisió, banys i l’habitació i el despatx del monitor. Les plantes superiors es destinaran a habitacions de les persones acollides, amb bany individual per a aquelles amb diversitat funcional.

En aquesta primera fase que es licita ara el Servei d'Acollida donarà allotjament a 15 persones, i amb la segona fase prevista la capacitat total serà de 32. Els serveis socials del municipi estimen que, juntament amb els 4 pisos que ja formen part de la xarxa de recursos, on hi ha 10 usuaris residint actualment, estarà dimensionat a les necessitats del municipi.

Aquest nou edifici on s’ubicarà el Servei d’Acollida Municipal ve a solucionar les carències de l’actual alberg, que fa més de 20 anys que està en funcionament sense que en aquest temps s’hi hagi fet cap millora per adaptar-lo, per exemple, a la normativa d’accessibilitat, segons es detalla en l’informe de necessitat d’aquest nou equipament. Per manca d’espai, el vell centre ha quedat obsolet i es fa necessari la construcció d’un de nou, adequat a la situació actual de demanda al municipi.

Enllaç a:
· Perfil del Contractant