Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

OCPM logoEivissa acull les II Jornades de Joves Ambaixadors del Patrimoni Mundial on s’abordarà la temàtica de Patrimoni i Turisme amb l’elaboració d’un decàleg de bones pràctiques.

La ciutat d’Eivissa acull, a partir de demà dia 20 fins divendres 22 de març, les II Jornades de Joves Ambaixadors del Patrimoni Mundial, en les que hi participaran una vintena de joves i tècnics en patrimoni de 9 ciutats. En les Jornades que es celebren a Eivissa, els Joves Ambaixadors tractaran el tema del proper Congres Mundial de la Organización de las Ciudades Patrimonio de la Humanidad (OCPM), "Patrimonio y Turismo: comunidades locales y visitantes-una responsabilidad compartida", que tindrà lloc del 2 al 5 de Juny a Cracòvia, Polònia.

A Eivissa, els joves ambaixadors i els tècnics de les ciutats participants presentaran estudis de casos sobre Turisme i Patrimoni i elaboraran un decàleg de Bones Pràctiques.

Les ciutats que participen en les II Jornades de Joves Ambaixadors son Segovia, Aranjuez, Còrdova, Granada i Eivissa; Cidade Velha de Cabo Verde, Viena, i les ciutat d’Evora i Guimaraes de Portugal.

Els Joves Ambaixadors també coneixeran els bens patrimoni Mundial amb visites a Dalt Vila, el Museu i la necròpolis de Puig des Molins.

Per a la OCPM, el turisme constitueix una important activitat econòmica per a diverses de les ciutats inscrites en la Llista del Patrimoni Mundial. No obstant això, l'arribada massiva de visitants a una ciutat genera diferents efectes sobre els seus recursos patrimonials i per a respondre a aquestes problemàtiques, al Congrés de Cracòvia s’estudiaran els projectes i mètodes que permetin que les ciutats del Patrimoni Mundial obrin les seves portes als visitants, garantint alhora la perennitat del seu patrimoni i el benestar de les seves comunitats.

La celebració de les II Jornades de Joves Ambaixadors esta inclosa dins del programa d’esdeveniments del 20 aniversari de la declaració d’Eivissa com a Patrimoni Mundial.   

Programa II Jornades de Joves Ambaixadors del Patrimoni Mundial
20 de març a la Sala Capitular Ajuntament d’Eivissa
16.30h presentacions i acte institucional d’apertura del II Encontre de Joves Ambaixadors a la Sala Capitular de l’Ajuntament d’Eivissa
17.15-19.00h primera ronda d’exposicions

21 de març al Centre de Creació Jove C19
9.00-10.30h segona ronda d’exposicions
10.30-11.00h coffee break
11.12.15h presentació d’estudi de casos sobre Turisme i Patrimoni per part dels tècnics de patrimoni de les ciutats participants.
12.15-13.45h primera sessió de treball en grup per a l’elaboració del decàleg de Bones pràctiques.
14.00-16.00h dinar
17.15h-19.30 visita a Dalt Vila

22 de març a la sala Capitular de l’Ajuntament d’Eivissa
9.00-10.30h lectura del decàleg de Bones pràctiques i acte de clausura
10.30-11.00 coffee break
11.00-13.30 visita al Museu i la Necròpolis de Puig des Molins.