Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Dia de la DonaL’Ajuntament d’Eivissa posa en marxa les activitats del Dia Internacional de la Dona, aquest any sota el lema ‘El feminisme et farà lliure’. El programa inclou activitats fins a mitjans d’abril amb la presència a Eivissa de personalitats reconegudes com Sandra Sabatés, Marta Robles, Ayanta Barilli o Charo Vargas ‘Charuca’. 

El programa de l’Ajuntament d’Eivissa per commemorar el Dia Internacional de la Dona comença el arranca el mateix 8 de març amb una batucada i una taula informativa a la plaça del Cetis, i s’estén a ben entrat el mes d’abril amb dates assenyalades com les de les Jornades de Dones Escriptores, el II Concert de Dones Intèrprets, events a l’entorn de ‘Les dones i la ciència’ i la VII edició de la Cursa de la Dona, en un programa divers que portarà a Eivissa a personalitats reconegudes com la presentadora Sandra Sabatés o l’emprenedora Charo Vargas, ànima de Charuca, entre altres.

Per les jornades dedicades a les escriptores, en les que col·labora la llibreria Sa Cultural, ja hi ha la presència confirmada d’autores tan conegudes com Sandra Sabatés, la copresentadora d’‘El Intermedio’ a La Sexta, que serà al Casal d’Igualtat el proper 15 de març per presentar ‘Pelea como una chica’, il·lustrat per Ana Juan. Ayanta Barilli, finalista dels últims premis Planeta, que presentarà ‘Un mar violeta oscuro’ a la biblioteca de Can Ventosa el 13 de març. Mamen Moreu, que ha dibuixat a El Jueves o TMEO, entre d’altres, i presenta ‘Desastre’, la seva esperada segona novel·la gràfica al Casal el 21 de març. Marta Robles, centrada en l’escriptura després de la seva etapa com a presentadora, serà dos dies després al mateix espai. Maria Manonelles, Clara Castelloti i la prolífica escriptora i poeta Inma Chacón presenten obra els propers 28, 29 i 30 de març, respectivament. El cicle acaba el 6 d’abril amb la presentació a Sa Cultural de Nívola Uyá, per on passaran també abans autores com Maritxa Caballero, Ana Ballabriga.

Una de les fites importants del programa serà el proper diumenge, 10 de març, amb la VII Cursa per la Dona, una prova competitiva en la que per primera vegada poden participar parelles mixtes, a més de dones soles o per parelles. Coincideix amb la III Caminada per la dona, no competitiva, que també farà la seva sortida des de Vara de Rey. Per la tarda, Inés la Maga actuarà a Can Ventosa per a tota la família.

El 15 de març el Casal d’Igualtat inaugura l’exposició ‘Les dones fotògrafes a Eivissa’, que es podrà veure fins a finals de mes en aquest nou espai cívic.

El proper 22 de març es farà el segon Concert de Dones Intèrprets, després de la bona resposta que va tenir el primer, l’any passat. En aquesta ocasió l’escenari serà per Irantzu Bartolomé, María Navarro, Marina Gisbert, Ana Isabel Molero, Cristina Ortega i Yolanda Veny, i el marc escollit es trasllada al Casal d’Igualtat.

És en aquest nou espai ciutadà on se celebrarà també, el proper 5 d’abril, un dels events més potents del programa, el Woman Rock, una jornada de treball amb dones emprenedores que inclou una taula rodona amb diversos casos d’èxit. Entre les participants hi ha Charo Vargas, l’ànima de la casa Charuca, referència en la papereria, junt amb una coach financera de referència com és Nieves Villena o l’experta en benestar Elka Mocker.

Per ajudar a combatre estereotips, despertar vocacions i tancar el programa, el proper 12 d’abril es celebra al casal d’IIgualtat una jornada centrada en les dones i la ciència. Arrancarà amb una exposició a càrrec del Grup Cultura Matemàtica d’Eivissa, a les 19 hores, abans de la projecció del documental ‘El enigma Agustina’, prèvia al col·loqui on participaran Xesus Ballester, Maria Riera i Ximo Tur.

Enllaç a:
· Programa activitats Dia de la Dona