Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Parc CalisteniaLes instal·lacions, les més completes de les Illes Balears, han suposat una inversió de 42.000 euros i donen resposta a la demanda creixent dels practicants d’aquest esport.

Els aficionats a la calistènia d’Eivissa s’han reunit aquest matí al passeig Juan Carlos I per entrenar conjuntament i donar per inaugurades les noves instal·lacions realitzades per l’Ajuntament d’Eivissa per a la pràctica d’aquesta modalitat esportiva que cada vegada té més adeptes a la nostra illa. El parc de calistènia ocupa una superfície de 250 m2, amb terra de cautxú i elements que permeten la pràctica tant de principiants com d’esportistes d’alt nivell.

La tinent d’alcalde i regidora de Vies Públiques, Elena López, ha assistit a aquesta inauguració esportiva, que ha reunit uns trenta esportistes, entre d’altres, l’eivissenc que ha estat campió de Balears. López ha senyalat que la instal·lació, que ha suposat una inversió de 42.000 euros, s’ha realitzat seguint en tot moment les recomanacions i consells dels propis esportistes, que han manifestat la seva satisfacció perquè aquest espai és, a dia d’avui, la instal·lació de més qualitat i més complerta de les que es poden trobar a Balears. Aquesta inversió s’ha pogut realitzar gràcies als Pressuposts Participatius i és un exemple clar de com la ciutadania pot implicar-se en la millora de la ciutat i l’elecció de projectes del seu interès.

La calistènia és un moviment esportiu i social amb el que es promou la pràctica de l’exercici físic a l’aire lliure. Es sol practicar al carrer, principalment a parcs públics habilitats amb barres de gimnàstica i utilitzant el pes corporal a l’hora de fer els exercicis.

El col·lectiu de practicants d’aquest esport està treballant per tal que ara que tenen una infraestructura d’aquesta qualitat es pugui desenvolupar a Eivissa alguna exhibició d’alt nivell o inclús ser seu d’alguna prova autonòmica o nacional.

El parc disposa de diferents altures per a totes les alçades i fins i tot, estructures especifiques adaptades per a persones amb mobilitat reduïda. El sistema del parc és de multi-barra i disposa de diversos espais de treball que es composen de: barres paral·leles triples, escala horitzontal, espatllera sueca, estació amb anelles anti-vandàliques, estació amb corda de grimpa de polièster, 1 barra alta de 200 cm, 3 barres de 170 cm a diferents altures, 3 barres de 135 cm a diferents altures, 1 banc d'abdominals recte i 1 banc d'abdominals inclinat.