Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Ple ordinariEl Ple de l’Ajuntament d’Eivissa ha aprovat el conveni de col·laboració entre l’institut Balear de la Dona i l’Ajuntament d’Eivissa per al funcionament del Casal d’Igualtat. Al ple també s’ha aprovat el conveni d’ampliació del carrer des Jondal així com la declaració institucional del 8 de març, Dia Internacional de la Dona, de la Federació espanyola de Municipis i Províncies (FEMP).

El ple de l’Ajuntament d’Eivissa ha aprovat el conveni de col·laboració entre l’Institut Balear de la Dona i l’Ajuntament d’Eivissa per a la posada en funcionament del Casal d’Igualtat a la casa de sa Colomina. Així mateix també s’ha aprovat la declaració institucional de la FEMP per al 8 de març Dia Internacional de la Dona i també s’ha aprovat el conveni per a l’ampliació del carrer Es Jondal per tal de dotar-lo de major seguretat per a vehicles i vianants.

El conveni de col·laboració entre l’Institut Balear de la Dona estarà en vigor, des del moment que es signi fins al 31 de desembre de 2021 i significarà la posada en marxa del primer i únic Casal d’Igualtat de tota l’illa d’Eivissa.
Aprovació conveni ampliació carrer Jondal
Per altra banda, el ple de l’Ajuntament d’Eivissa ha aprovat de forma definitiva el conveni entre els propietaris de les dues parcel·les ubicades al final del carrer Jondal per tal de poder ampliar aquest part de la via i millorar la circulació de vehicles i vianants a aquest punt del barri de ca n’Escandell en la seva connexió amb l’E-20.
Amb la cessió anticipada d’uns 140 metres quadrats, acordada mitjançant conveni amb els dos propietaris afectats, es podrà dotar els vials de l’amplària adequada per permetre el pas de vehicles i també dotar aquest punt de trànsit intens d’unes voreres adequades per a dotar de major seguretat la circulació de vianants.
Una vegada aprovat el conveni, des del departament de contractació ja s’ha iniciat l’expedient per a la contractació de les obres d’ampliació d’aquesta via, que tenen un pressupost de prop de 100.000 euros, IVA inclòs.
Aprovació declaració institucional de la FEMP per al 8 de març, Dia Internacional de la Dona.

Durant el ple també s’ha aprovat la declaració institucional del 8 de març, Dia Internacional de la Dona, de la Federació espanyola de Municipis i Províncies (FEMP). En aquesta declaració aprovada pels Governs Locals reunits en la FEMP:
- Convidem a totes les Entitats Locals a adherir-se a aquesta Declaració i ens sumem a totes les veus que clamen per un futur sense discriminació per raó de gènere, on homes i dones formin part de la nostra societat en igualtat de drets i responsabilitats.
- Reconeixem la valentia de les 103 Alcaldesses del 79, que van obrir el camí del canvi i que van contribuir a crear referents per a totes les dones que avui assumeixen llocs de decisió en tantes Corporacions Locals.
- Reafirmem el nostre compromís amb la ciutadania i amb les seves necessitats, amb la igualtat de tracte i d'oportunitats i amb el mandat constitucional que persegueix el ple establiment d'una igualtat real i efectiva.
- Reconeixem la importància de continuar treballant en l'eradicació de les actituds i els comportaments quotidians que, instal·lats en la vida diària, reprodueixen i perpetuen la desigualtat.
- Insistim en la necessitat d'intensificar els esforços en el desenvolupament de polítiques encaminades a fomentar l'ocupació i l'emprenedoria, l'educació per a la igualtat d'oportunitats, la incorporació de les dones en la societat de la informació i el suport a les dones que viuen en l'àmbit rural.
- Reclamem la necessitat de dotar a les Entitats Locals dels mitjans necessaris per a dur a terme les competències que ens ha retornat el Pacte d'Estat en matèria de violència de gènere per a garantir l'impuls d'actuacions que contribueixin a la convivència, el progrés i el desenvolupament social i econòmic sostenible.

Enllaç a:
· Declaració institucional Dia de la Dona FEMP