Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Digitalització ArxiuL’Arxiu Històric d’Eivissa inicia enguany la digitalització de la documentació de l’antiga Universitat d’Eivissa i el fons de la Reial Cúria de Governació. La conselleria de Cultura del Govern de les Illes Balears subvenciona aquesta tasca amb 28 mil euros.

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, i la consellera de Cultura, Fanny Tur, han presentat aquest matí el projecte de digitalització de les sèries documentals de l’Antiga Universitat d’Eivissa i la Reial Cúria de la Governació que comptarà amb una subvenció del Govern de les Illes Balear.
En la subvenció d’enguany que atorga la conselleria de Cultura del Govern de les Illes Balears, que arriba als 28 mil euros, es digitalitzarà la documentació de l’antiga Universitat d’Eivissa, institució de govern i representació local de les Pitiüses, i el fons de la Reial Cúria de Governació, organisme encarregat de repartir justícia a Eivissa i Formentera que es troben custodiats a l’Arxiu Històric d’Eivissa pel caràcter suprainsular d’aquest fons relatiu a les illes d’Eivissa i Formentera. El projecte de digitalització del conjunt de documents de l’Arxiu Històric d’Eivissa (AHE) està centrat en un contingut i característica comuna: l’abast interinsular de la documentació proposada per digitalitzar.

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, ha agraït l’implicació del Govern de les Illes Balears tant amb les aportacions econòmiques de l’any passat com amb la d’enguany, que arriba a 28.000 euros i que ha significat un augment important de la dotació econòmica que arriba a l’Arxiu per a digitalitzar documents. “Tant el Govern com l’Ajuntament d’Eivissa, tenim com a prioritat continuar amb la tasca de digitalització que ens permet, per una banda conservar tota aquesta documentació i així evitar que s’hagi de manipular i per l’altra, facilitar l’accés i difusió de tot aquest material tant valuós”, ha dit l’alcalde Rafa Ruiz.

Per la seva banda, la consellera de Cultura del Govern de les Illes Balears, Fanny Tur, ha explicat que l’Arxiu Històric d’Eivissa, tot i ser de titularitat municipal, és un arxiu d’abast interinsular i això li dona un caràcter absolutament excepcional. A les Illes, llevat de l’Arxiu del Regne de Mallorca que és de titularitat de l’Estat i que gestiona el Govern Balear, l’únic arxiu que té l’abast de més d’una illa és el d’Eivissa, per lo tant el que feim és assumir una obligació amb la subvenció d’aquesta feina de digitalització”.

En concret, durant el 2019, es digitalitzaran els següents documents:
· Llistat de documents