Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

25 anys Cor Ciutat d'EivissaEl Cor Ciutat d’Eivissa celebra el 25è aniversari de la seua creació amb un ampli programa de concerts i l’enregistrament d’un CD. D’altra banda, l’Orquestra Simfònica oferirà tres concerts per triar el seu director per als propers dos anys.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Eivissa, Pep Tur, i el director del Cor Ciutat d’Eivissa, Miguel San Miguel, han presentat els actes del 25è aniversari del Cor Ciutat d’Eivissa que es celebra durant el 2019 i que comptarà amb un programa de concerts, una exposició fotogràfica, l’estrena d’un vídeo documental del Cor i l’enregistrament d’un CD. Un programa que inclou tot un seguit de concerts que començaran aquesta propera Setmana Santa amb el concert ‘Rèquiem’ de Verdi. El Cor Ciutat d’Eivissa estarà acompanyat de la Orquestra Clàssica de Mallorca i també per la Capella Mallorquina.

El concert s’interpretarà primer a Mallorca, després viatjarà a Eivissa i posteriorment a Viseu (Portugal); el Concert de la Terra, amb el recopilatori de pop espanyol i altres esdeveniments relacionats amb el Cor com serà una exposició fotogràfica i l’estrena d’un vídeo documental sobre la història de l’agrupació; i el Concert de Santa Cecília, en el que hi participaran els antics components del Cor que vulguin participar i el Concert de Nadal, on es posarà en valor la gran família coral del Patronat de Musica d’Eivissa, amb la participació del Cor Infantil i el Cor Juvenil del Patronat.

El regidor també ha anunciat l’enregistrament d’un CD, que es gravarà en tres sessions durant aquest any, i que s’espera poder tenir editat pel Concert de Nadal. Per a Pep Tur, “és un programa intens i ambiciós, de celebració i festa. Un programa per un Cor que ha fet, és i serà, història d’aquesta ciutat”.

Per la seva banda, el director del Cor Ciutat d’Eivissa, Miguel San Miguel, ha mostrat l’orgull de celebrar l’efemèride del Cor i de poder comptar “amb una agrupació de gent que posa el seu compromís i energia en fer música coral a la ciutat d’Eivissa”.

Miguel San Miguel, que dirigeix el cor Ciutat d’Eivissa des de fa 23 anys, ha destacat la gran feina de la formació al llarg dels anys amb diferents concerts i repertoris, a capella, amb altres agrupacions com la Banda i l’Orquestra Simfònica, i la col·laboració amb altres agrupacions de fora de l’illa com l’Orquestra Simfònica de Berlín.

Ha destacat i agraït l’entrega de totes les persones que conformen el Cor Ciutat d’Eivissa, que amb molta feina al darrera, han treballant en aconseguir fites importants.

Per altra banda, el regidor de Cultura, Pep Tur, també ha donat a conèixer els noms de les tres persones que han sortit de la selecció d’un director o directora per a l’Orquestra Simfònica Ciutat d’Eivissa. En el procés de selecció es van rebre 25 propostes, de les quals se’n va desestimar una per no tenir la titulació requerida. De les 24 propostes que es van valorar, i tal i com constava a les bases, la Comissió Tècnica n’ha triat tres que han tingut la millor valoració en conjunt.

Les tres persones seleccionades han estat, per ordre de puntuació, les següents:
Fernando Marina, nascut a Lleó l’any 1962, amb una puntuació de 63,50 punts; Bernat Quetglas, nascut l’any 1993 a Mallorca amb 58 punts i Xavier Pagès, nascut a Barcelona l’any 1971 amb 51,50 punts.

El procés segueix amb la direcció d’un concert per part de cadascun dels directors i al final, la Comissió Tècnica, farà una darrera valoració, en la que també els músics de la formació tindran representació, per tal de decidir el director que durà a terme el seu projecte amb l’Orquestra Simfònica Ciutat d’Eivissa a partir de gener de 2020 i durant els següents dos anys. Els concerts previstos tindran lloc el dia 5 de maig, el 21 de juliol i el 27 d’octubre.