Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Cementeri vellDes d’avui ja es comença a aplicar el nou reglament municipal de cementiris aprovat per l’Ajuntament d’Eivissa que serà d’aplicació als dos de que és titular la Corporació: tant el Cementeri Vell com el Nou. La reglamentació ha entrat en vigor amb la seua publicació a l’edició d’avui del Butlletí Oficial de Balears (BOIB) i és una modificació de la norma que posa al dia la que ja tenia aprovat l’Ajuntament.

El reglament determina aspectes com el procés per a l’obtenció de parcel·les dins els cementiris, regula el dret edificatori i la vigència de qualsevol permís per construir al seu interior. També determina els drets dels usuaris i clarifica la successió d’aquests als seus descendents, a més d’establir en quines condicions l’administració podrà actuar d’ofici.

També estableix què es pot edificar dins els recintes mortuoris i deixa en mans de l’Ajuntament la possibilitat d’intervenir en els casos que es consideri que hi ha elements que atempten contra la dignitat del recinte.

A un altre dels punts del reglament enumera els elements de que ha de disposar cada un dels dos cementiris i en regula el seu ús en casos que pugui escaure, com en el cas de les capelles.

Es tracta d’una actualització que elimina “algunes contradiccions” que hi havia a l’anterior reglament i dóna “major seguretat” en un servei municipal fonamental”, segons ha dit el regidor de Cementiris i Mobilitat, Juanjo Hinojo.