Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Contenidors Pere Francès en substitucióLa reordenació inclou l’eliminació dels contenidors soterrats i la implementació de tres illes completes de reciclatge en superfície.

La regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Eivissa i l’empresa de neteja Valoriza han començat la reordenació i instal·lació de nous contenidors al carrer Pere Francès. Aquesta reordenació inclou l’eliminació dels contenidors soterrats i la instal·lació de tres illes amb contenidors en superfície per a totes les fraccions de residus.

L’empresa Valoriza escometrà les obres que consisteixen en l’extracció dels contenidors soterrats que, degut als terrenys inundables en els que es troben, causaven moltes dificultats en la utilització als usuaris, l’ompliment de les cavitats i la urbanització de les voreres.

Aquestes obres suposaran l’ampliació d’algunes de les voreres del carrer, la millora dels espais de càrregues i descàrregues i la posada a disposició del veïnat de les illes completes de reciclatge.

El projecte de substitució es realitza amb la partida per adequació de punts per la instal·lació de contenidors en superfície. Per altra banda, el contracte amb Valoriza preveia la substitució, en alguns casos, i la nova execució en altres, dels contenidors soterrats a la ciutat.
Durant els darrers dos anys s’han escomès obres d’instal·lació de nous contenidors soterrats i de renovació, així se n’han renovat 18 al barri de La Marina, s’han renovat i instal·lat 20 contenidors soterrats al Port d’Eivissa, i 30 nous contenidors soterrats a Avinguda d’Espanya. Per altra banda, s’han instal·lat 1066 contenidors en superfície, d’aquests 401 son de resta, 220 per envasos i 220 paper/cartró i 225 de vidre, el que suposa un 21% més de contenidors amb respecte a l’anterior legislatura. La unificació de totes les fraccions en illes ha facilitat l’augment del reciclatge a la ciutat.