Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

IES Santa Maria d'EivissaL’Ajuntament d’Eivissa millora la seguretat dels vianants a tres encreuaments del centre de la ciutat, entre ells el de l’institut de Santa Maria, amb la instal·lació de semàfors i balises encastades a les voreres.

L’Ajuntament d’Eivissa continua amb la implantació de solucions innovadores per a millorar la mobilitat i la seguretat a la ciutat d’Eivissa amb la sensorització i senyalització de diversos passos de vianants al centre per fer-los més visibles i segurs. Les feines s’inicien demà amb la instal·lació de nous semàfors als passos de vianants que incorporen un sistema per a invidents i balises semafòriques encastades a la vorera. Aquests sistemes permeten avisar als vianants distrets del canvi de color del semàfor i millora la visibilitat de les distintes fases del semàfor, una solució que permetrà reduir els accidents i les frenades d’emergència als encreuaments, especialment als vianants que van distrets amb els seus dispositius mòbils. Aquestes balises s’il·luminaran de dos colors, vermell i verd, actuant com a repetidors de les fases semafòriques.

El sistema d’avís acústic pels invidents només s’activarà mitjançant un petit comandament a distància que es posarà a disposició d’aquest col·lectiu.

La nova instal·lació semafòrica a més permetrà agilitzar el transit a aquests encreuaments evitant embussos i donant major seguretat també als conductors.

La instal·lació dels semàfors es farà a les cruïlles de l’avinguda de Bartomeu de Rosselló amb els carrers de Gaspar Puig i Vicent Cuervo, d’una banda, i amb els carrers de Ramon i Cajal i Josep Maria Quadrado, de l’altra. A més, es dotarà de senyalització semafòrica també l’encreuament de l’Avinguda d’Ignasi Wallis amb els carrers de Carles III i Vicent Serra, davant de l’IES Santa Maria, una cruïlla amb una alta densitat de trànsit de vehicles i vianants.

En total s’instal·laran 12 balises al terra als passos de vianants i 6 grups semafòrics als tres punts d’actuació.
Aquestes feines tindran una durada d’un mes i mig i conten amb un pressupost de 117.937 euros.

Tot i que es treballarà simultàniament als tres punts que es semaforitzen, les feines començaran a l’encreuament dels carrers Ramon i Cajal i Josep Maria Quadrado amb l’avinguda de Bartomeu de Rosselló.