Març 29, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Fitur ReartesL’Ajuntament d’Eivissa dona a conèixer la gastronomia de la ciutat amb la presentació i degustació del pinxo guanyador de la Ruta de Pinxos Púnics i Romans d’Eivissa a càrrec del xef David Reartes.

L’Ajuntament d’Eivissa ha presentat el pinxo guanyador de la primera edició de la Ruta de Pinxos Púnics i Romans d’Eivissa, en el que hi participaren 13 restaurants de la ciutat, i que va guanyar el xef David Reartes, del restaurant Re.art. El cuiner ha estat l’encarregat de realitzar la demostració de cuina, inclosa a les accions de presentació dels diferents productes turístics de l’Ajuntament d’Eivissa dins de la Fira Internacional de Turisme que té lloc a Madrid, on han estat presents l’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, la regidora de Comerç i Turisme, Glòria Corral, i també Antonio Barone, director internacional de l’Itinerari Cultural del Consell Europeu de la Ruta dels Fenicis, que passa per 18 països i Eivissa n’és la primera ciutat balear en formar-ne part.

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, ha destacat la gran feina que fa el sector de la restauració a la ciutat d’Eivissa, un sector viu, en constant recerca del millor producte, del millor plat i servei. ‘Tenim la sort de tenir a la ciutat d’Eivissa una gran diversitat de restaurants i espais gastronòmics on es poden trobar tot tipus d’estils, des de autèntics exemples de cuina tradicional eivissenca fins a la d’avantguarda, sent la ciutat Eivissa una destinació gastronòmica d’excel·lència’. ‘Des de l’Ajuntament d’Eivissa seguim treballant en l’organització d’esdeveniments, fires, rutes i certàmens en que la gastronomia de la nostra ciutat estiguin a l’epicentre, ha conclòs Ruiz.

Barone ha destacat que en aquesta Ruta dels Pinxos Púnics i Romans que es proposa des d’Eivissa ha estat ‘la primera vegada en que, de forma tant clara, s’ha apostat per una oferta gastronòmica que vol vincular l’antiguitat amb el present’.

Per la seva banda, la regidora de Turisme, Glòria Corral, ha destacat les cites relacionades amb la gastronomia que ‘fan que el sector estigui en constant moviment i que la ciutadania i visitants puguin gaudir de la nostra extensa i variada cuina. Cites tant importants com el Concurs d’Arròs Mariner, la Fira del Moll i Peixos de Tardor que ha estat recentment creada, els menús de Patrimoni Gastronòmic i la Ruta de Pinxos Púnics, entre d’altres.

Fitur Reartes Pintxo amb garumEl cuiner i propietari del restaurant Re.art, David Reartes, ha estat l’encarregat de crear i presentar la degustació de 150 racions del pinxo guanyador: un guisat de siurons amb calamar i brou de porc en el que ha inclòs el ‘garum’, una salsa elaborada a base de peix amanida amb sal i herbes, que es va convertir en imprescindible a la cuina de l’Antiga Roma.

David Reartes ha destacat que el seu pinxo esta basat en la evocació dels sabors de la antiguitat, en la cuina púnica, i tenint com a base els productes existents a l’època com els siurons, el calamar i la carn de porc. Amb tots aquests productes ‘elaborarem un pinxo inspirat en la cuina púnica, treballant l’elaboració de la nostra interpretació del garum. Un pinxo que és gustós, que recull l’essència d’Eivissa i que et transporta a l’antiguitat, a la cuina més arrelada a la nostra illa’, ha destacat.