Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

UA27Al proper mes de febrer es preveu començar la licitació de les obres.

L’Ajuntament d’Eivissa treu a exposició pública el projecte de rehabilitació dels edificis ubicats als carrers Alt i Retir del barri de sa Penya, la UA27.
Una vegada que els serveis tècnics d’Urbanisme i Nucli Històric de l’Ajuntament d’Eivissa han finalitzat els projecte executiu de la UA27, a partir de demà divendres dia 4 de gener,  quedarà a exposició publica fins el dia 31 de gener. El projecte es podrà consultar al departament d’Urbanisme de l’Ajuntament d’Eivissa en horari de 8 a 14 hores.

El projecte executiu, elaborat pels tècnics municipals Ángela Rodríguez, Óscar del Rincón, Javier Pons i Manuel Navarro, preveu la rehabilitació de l’immoble i la construcció d’11 habitatges de lloguer  i un equipament municipal. Amb aquest tràmit, el projecte de rehabilitació de la UA27 entra en la darrera fase administrativa i es preveu treure a licitació les obres durant el mes de febrer per iniciar la construcció durant el primer semestre de l’any.

Es tracta d'un edifici municipal, ubicat entre els carrers Alt i Retir, on s'han previst 11 habitatges de protecció oficial d'entre 45 i 75 metres quadrats en una superfície de 940 metres quadrats distribuïts en tres nivells, planta soterrada i dos plantes.

Els habitatges comptaran amb una o dues habitacions amb sala d'estar, menjador i cuina. Es construiran seguint criteris d'estalvi energètic i tindran els accessos pel carrer Alt. A més s'incorpora un espai per a equipaments de 273 m2.
Per al regidor de Patrimoni de l’Ajuntament d’Eivissa, Pep Tur, ‘el projecte té un doble objectiu, per una banda rehabilitar un espai emblemàtic a la ciutat i per altra i facilitar l’accés a l’habitatge a la ciutadania d’Eivissa’ per aquest motiu, el regidor de Patrimoni ha destacat que ‘des de l’Ajuntament d’Eivissa es continuaran donant passes per a la recuperació del barri de sa penya que ha estat massa temps separat de la ciutat i facilitar habitatges a la ciutat. Son punts molt positius que hem de valorar positivament i que son fruit del treball constant durant els darrers anys’.

El projecte està impulsat  i finançat pel Consorci Eivissa Patrimoni de la Humanitat i comptarà amb un pressupost de 2.284.805 milions d’euros.
El projecte inclou amés de la reordenació de tota l'estructura de l'edifici amb l'enderroc de les parts afegides i parasitàries, passant de 44 infravivendes a 11 habitatges. També preveu la reurbanització dels dos carrers amb la millora de les infraestructures i la creació d’un nou espai públic.