Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Parc de CalistèniaÉs el parc esportiu d’aquesta disciplina més gran i complert de Balears.

La regidoria de Vies Públiques de l’Ajuntament d’Eivissa ha finalitzat la instal·lació d’un nou parc de calistènia al passeig Joan Carles I. Es tracta del parc esportiu d’aquesta disciplina més gran i complet de tot Balears. El parc, instal·lat a la plaça redona de 18 metres de diàmetre  que fa una superfície de 250 m2 ubicada al passeig Joan Carles I, compta també amb una nova superfície de cautxú i està dotat d'una zona d'entrenament esportiu mitjançant elements de calistènia per a la realització d’exercicis esportius.

Aquesta instal·lació s’ha dissenyat pensant per donar servei des de nivells per a principiants fins a nivells professionals, amb una distribució específica per a acollir esdeveniments i competicions d'alt nivell així com donar la possibilitat de dur a terme classes col·lectives, gràcies a la quantitat de llocs on es pot treballar de forma simultània.
El parc disposa de diferents altures per a totes les alçades i fins i tot, estructures especifiques adaptades per a persones amb mobilitat reduïda.

La calistènia és un moviment esportiu i social amb el que es promou la pràctica de l’exercici físic a l’aire lliure. Es sol practicar al carrer, principalment a parcs públics habilitats amb barres de gimnàstica i utilitzant el pes corporal a l’hora de fer els exercicis.

El disseny, la selecció de maquinària i  la instal·lació  ha comptat amb l’assessorament de diferents grups esportius d’entrenament per tal de disposar a la ciutat del millor parc de calistènia. De fet, aquest és un dels projectes participatius aprovats pel Consell de participació Ciutadana.
La construcció del parc l’ha dut a terme l’empresa Urban Street Design S.L que va resultar adjudicatària del projecte i ha comptat amb una inversió de 42.031,77 euros.

El sistema del parc és de multi-barra i disposa de disposa de diversos espais de treball que es composen de: barres paral·leles triples, escala horitzontal, espatllera sueca, estació amb anelles anti-vandàliques, estació amb corda de grimpa de polièster, 1 barra alta de 200 cm, 3 barres de 170 cm a diferents altures, 3 barres de 135 cm a diferents altures, 1 banc d'abdominals recte i 1 banc d'abdominals inclinat. Per altra banda, ja s’està treballant en l’organització del primer campionat de calistènia  a la ciutat d’Eivissa, previst als propers mesos.
Amb aquest parc instal·lat al passeig Joan Carles I, l’Ajuntament d’Eivissa ha posat en marxa tres parcs de calistènia al municipi. Els altres dos estan situats als barris de ses Figueretes i Eixample. L’objectiu és apropar a la ciutadania la pràctica esportiva i els hàbits saludables d’una forma lúdica.