Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Espia mujer

El centre cultural de Can Ventosa ofereix en el primer trimestre de l’any teatre, cinema i molta música. L’obra teatral "Espia a una mujer que se mata", amb Natalia Verbeke, "La golondrina", amb Carmen Maura al capdavant i "Rojo", amb Juan Echanove, els grans reclams d’aquest trimestre.

La gran cita amb el teatre d’aquest mes de gener a Can Ventosa és amb l’única representació de "Espía a una mujer que se mata", dirigida per Daniel Veronese. En aquesta versió de L’oncle Vània, d’Anton Txékhov, no hi haurà vestimentes teatrals, ni ritmes bucòlics en freds salons. L’acció es desenvoluparà en una vella i senzilla escenografia. Per animar-la, l’obra porta a escena un gran elenc format per Natalia Verbeke, Ginés García Millán, Pedro García de las Heras, Marina Sales, Susi Sánchez, Malena Gutiérrez i Jorge Bosch. Serà el 12 de gener a les 21 hores. Les entrades ja es poden adquirir on line.

"La golondrina" és un altre dels grans reclams dels propers mesos per anar al teatre al Centre Cultural de Can Ventosa. Explica la història de la senyora Amèlia, una severa professora de cant, que rep a la seva casa a Ramon, un home jove que desitja millorar la seva tècnica vocal per cantar en el memorial de la seva mare morta recentment. L’obra, de Guillem Clua i dirigida per Josep Maria Mestres puja dalt l’escenari a Carmen Maura i Félix Gómez en dues sessions programades pels dies 8 i 9 del proper mes de març a les 21 hores.

El febrer té el seu plat fort amb ‘Rojo’, obra que relata el dilema ètic de Mark Rothko a qui ofereixen una gran suma per pintar uns murals per un restaurant elitista. És el principi de la decadència que un dels grans representants de l’expressionisme abstracte es nega a acceptar, en un muntatge sobre l’obra de John Logan que dirigeix i protagonitza Juan Echanove, acompanyat dalt l’escenari per Ricardo Gómez. Actuen els dies 16 (20 hores) i 17 (21 hores) a Can Ventosa.

Pel públic escolar també està previst un programa doble pel dijous 7 de febrer en que la companyia Noite Bohèmia representarà Les troianes, d’Eurípides, on posa en escena l’últim dia de la destrucció de Troia a mans dels grecs, i Els bessons, de Plaute, que relata el retrobament de dos germans.

La Companía de Teatro Pedro Cañestro representarà Milagro en el convento de Santa María-Juana, sota la direcció de Guadalupe Cañestro i amb Neus Ortiz, Marilina Marí, Lourdes Tur, Àngels Ferrer, Alfonso Díaz, Vicent Torres, Julio Arche i Bernardo Garrot. L’obra explica en clau de comèdia l’entrada en un negoci il·licit de les monges per tal de salvar el convent. Es podrà veure de l’1 al 3 de març a les 20 hores.
 
Maruxa Martos dirigeix l’obra Lluvia constante, de Keith Huff, per la que compta amb Gabriel Cortal i Enrique Sánchez. El muntatge enfronta dos policies amics des de la infància amb un conflicte moral que marcarà les seves vides. Es podrà veure del 15 al 17 de març a les 21 hores.

I per acabar març, Can Ventosa acull Como la comedia misma, obra dirigida per Álvaro Torres amb Ayelén Alonso, Pep Torres, Dani Sánchez, Pablo Morganti, Nieves Bustamante i Álvaro Torres. Serà del 29 al 31 de marc a les 21 hores.

Cinema
El mes de gener arranca amb un cicle de cinema infantil, aprofitant les vacances escolars, amb la projecció de diferents films d’animació cada dia a les 11.30 entre el 2 i el 4 de gener. Així, obri el cicle Operació Cacauet 2: Missió salvar el parc; al dia següent es podrà veure Paddington 2 i clourà el cicle amb la projecció de Ferninand.

El III Ibizacinefest es celebra a l’espai cultural Can Ventosa amb la projecció de curts i documentats que participen en el festival de cinema independent. La inauguració està prevista pel diumenge 27 a les 18 hores. Les sessions de cinema es faran entre el dijous 31 de gener i el diumenge, 3 de març a partir de les 17.30 en el mateix espai.

Música
Pel que fa a les actuacions musicals programades, el Patronat de Música serà l’encarregat d’encetar les actuacions amb el concert de solistes de la Banda Simfònica Ciutat d’Eivissa, el proper 19 de gener a les 19 hores.
La Banda Simfònica oferirà també el tradicional concert de carnestoltes, previst pel proper 9 de febrer a les 19 hores.

A finals de mes arriba l’espectacle Clásicos excéntricos, que demostra que la música clàssica no és mica avorrida. El muntatge, de Lapso Producciones, compta amb Rafael Rivera, Antonio Campos i Rafael Campos, que mesclen l’humor amb els instruments més excèntrics. Serà el divendres 22, amb funcions escolars, i el dissabte 23, amb un passi a les 18.30 hores obert al públic general.

Per març s’ha programat un altre concert que combina divulgació amb la diversió, anomenat El origen de los instrumentos, a càrrec de Pablo Nahual. Aquest virtuós proposa un concert participatiu que fa viatjar l’auditori per recórrer l’evolució de la música i els instruments. Serà els dies 5 i 6 de març en funcions matinals per a escolars.

Pel mateix mes s’ha programat un concert del cicle Dies Músicals que organitza el Consell d’Eivissa, a les 20 hores. El diumenge següent, 24 de març, la Banda Simfònica Ciutat d’Eivissa oferirà el seu últim concert del trimestre a Can Ventosa. Serà a les 20 hores.

Gala
Can Ventosa acull la VIII Gala de premis Onda Cero Eivissa i Formentera, que entrega l’emissora local de la cadena, que premia diverses categories en l’àmbit sociocultural de les Pitiüses. La gala estarà presentada per la periodista Inma Saranova i el locutor Javier Ruiz Taboada. Es celebra el 28 de març a les 20 hores.

A més d’aquests events, durant el primer trimestre de l’any es mantenen les programacions com La Tarda del Conte a la biblioteca municipal d’Eivissa i arriba la Biblioteca Viatgera Informa’t a Fons del Fons Pitiús de Cooperació.

Enllaç a:
· Agenda cultural en pdf