Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Assoc. Es RetornEivissa participa a la primera Fira d’Artesania de les Ciutats Patrimoni Mundial que s’ha fet a Granada amb dos representants de l’associació d’artesans El Retorn.

La ciutat d’Eivissa ha estat representada a la I Fira d’Artesania de les Ciutats Patrimoni de la Humanitat que s’ha fet a la ciutat de Granada durant aquest passat cap de setmana, del 21 al 23 de desembre. Aquesta trobada forma part del projecte Artesania Local i Contaminació Visual que promou la Secretaria Regional d’Europa del Sud i del Mediterrani de l’Organització de les Ciutats Patrimoni Mundial (OCPM), de la que Eivissa en forma part.

La fira té per finalitat promoure l’artesania autòctona de les ciutats Patrimoni Mundial per contribuir a la seva difusió i comercialització, però també busca la descontaminació visual d’aquestes poblacions, promovent mesures per controlar la qualitat estètica de les façanes dels negocis d’artesans i comerciants als llocs protegits per l’Unesco.

Junt amb Eivissa, han estat en aquesta primera fira unes altres 13 ciutats: Angra do Heroísmo (Portugal), Baeza, Cidade Velha (Cap Verd), Còrdova, Guimarães (Portugal), Granada, Kotor (Montenegro), Mostar (Bòsnia i Hercegovina), Santiago de Compostel·la, Sintra (Portugal) i Úbeda. Les dues representats eivissenques, artesanes de l’associació El Retorn, han mostrat el procés tradicional per l’elaboració d’espardenyes d’espart. A més, han portat diverses mostres de les creacions autòctones a la caseta principal de la Fira de Nadal dels artesans de Granada.

Les artesanes han destacat la bona acollida que han tengut les seves xerrades sobre la tècnica amb l’espart. Paral·lelament a la fira, que es farà amb caràcter anual, s’ha realitzat una trobada de les ciutats participants per definir una proposta que es portarà a la pròxima assemblea general de l’OCPM. En aquesta trobada es va presentar la web de les ciutats patrimoni europees www.ciudadespatrimonio.eu, amb informació dels artesans assistents i de la creació artesana a cada ciutat adherida. També es va presentar el segell de qualitat aprovat a la 17a. Conferència Regional d’Europa del Sud i Mediterrani.