Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Escola Municipal de FamíliesL’Ajuntament d’Eivissa posa en marxa una nova edició de l’Escola Municipal de Famílies per a pares i mares d’infants entre els 3 i els 16 anys del municipi.

L’Ajuntament d’Eivissa, a través de la regidoria d’Educació posa en marxa l’Escola Municipal de Famílies, que té per objectiu generar espais de formació i participació per a les famílies del municipi en matèria d’educació familiar. A través de l’Escola Municipal de Famílies s’ofereixen 8 tallers de formació per a pares i mares de fills entre els tres i els 16 anys. Per a facilitar la participació de les famílies amb infants més petits, totes les accions orientades als que tenen entre 3 i 12 anys disposaran d’un servei de guarda pels nens i nenes.

Tècnics del departament d’Educació impartiran la formació dels programes, fonamentats a partir de les línies de treball del servei preventiu del Pla Municipal sobre Drogues, el Pla Municipal de la Infància i l’Adolescència i la Xarxa de Ciutats Educadores. Per estructurar els continguts, l’Escola Municipal de Famílies s’ha estructurat en tres cicles, com el sistema escolar: Infantil, Primària i Secundària.

Pels més petits i petites es proposen quatre accions en sessions d’una hora i mitja sobre les funcions educatives per a les famílies. Aquestes poden assistir a tot el cicle o bé triar alguna de les seves parts de forma independent. Inclou: Reforç positiu, destinat a enfortir l’autoestima dels menors; Educació emocional, per activar la intel·ligència i competència familiar; Educar en positiu, com a estratègia motivadora i saludable per a la convivència familiar; Gestió familiar, que treballa les normes i limitis, el model de rutines o la gestió de les rebequeries, la coeducació i altres. El cicle d’educació infantil es farà al gener de 2019.

Per als nens i nenes de primària (6 a 12 anys) s’ha pensat en un programa amb dos accions independents. La primera, per als quatre primers cursos de Primària, és un taller de parentalitat positiva, que analitza el funcionament dels progenitors des de la perspectiva de la intel·ligència emocional. La segona, ‘Atenció... arriba un adolescent’, per a Quint i Sisè curs de Primària, prepara d’una forma preventiva per a gestionar l’arribada a una de les etapes més importants del cicle vital.

Totes dues accions tenen una durada de sis hores repartides en quatre sessions i es realitzaran entre els mesos de gener i febrer de 2019.

Pel cicle de Secundària també s’han organitzat dues accions que es faran entre els mesos de febrer i març de l’any vinent. La primera, Taller de parentalitat positiva, s’orienta als i les alumnes dels dos primers cursos. Proposa distintes dinàmiques per identificar les competències emocionals dels mares i mares. Tindrà una durada de sis hores en quatre sessions.

La segona, ‘Parla amb ells i elles’, fomenta la comunicació dels progenitors amb els seus fills i filles i aborda els primers contactes dels jóvens amb l’alcohol i l’educació en l’oci saludable, entre d’altres. Tindrà una durada de 7.30 hores repartit en cinc sessions.

Per a participar en alguna d’aquestes accions cal inscriure’s emplenant els fulls repartits als centres educatius del municipi i fer-los arribar a la regidoria a través del propi centre o a les oficines d’Educació al Cetis o a través del formulari d'inscripció habilitat a la web. El departament confirmarà telefònicament la plaça.

Enllaç a:
· Formulari d'inscripció
· Pòster Escola Municipal de Famílies
· Escola Municipal Famílies Infantil
· Escola Municipal Famílies Primària