Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Entre nosaltresL’Ajuntament d’Eivissa i l’Àrea de Salut de les Pitiüses inauguren l’exposició ‘Entre nosaltres’ a l’Hospital Can Misses per conscienciar els adults dels riscs del consum d’alcohol i de les drogues.

L’Alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, i la gerent de l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera, Carmen Santos, han presentat aquest matí l’exposició ‘Entre nosaltres’ ubicada al vestíbul de l’Hospital Can Misses i que aborda la problemàtica del consum d’alcohol i drogues entre la població adulta. L’exposició, presentada en el marc del Pla Municipal sobre Drogues (PMD) de la regidoria d’Educació de l’Ajuntament d’Eivissa és una iniciativa pionera pel fet que és la primera acció de conscienciació adreçada al col·lectiu de persones adultes.

L’exposició consta de deu plafons on s’aborden aspectes relacionats amb el consum d’alcohol i drogues, des del seu ús esporàdic fins a l’abús i la dependència d’aquestes substàncies. Des del PMD s’ha pensat que l’àmbit sanitari era el lloc idoni per aquesta acció, on col·labora la gerència del Servei de Salut. Al llarg de la mostra, l’espectador troba diferents missatges que el fan reflexionar sobre la seva relació amb el consum d’alcohol i les drogues i, al final del recorregut, s’ofereix  informació de contacte per a les persones que necessitin ajuda. A més dels plafons, s’han editat uns díptics explicatius de l’exposició amb informació de contacte tant del PMD com de l’Hospital Can Misses.

La mostra s’adreça a la població adulta des de l’àmbit preventiu, perquè des de l’Ajuntament s’és conscient dels diferents estudis que mostren que el sector de la població on més present és l’alcohol és el que va dels 35 als 64 anys. La inauguració de l’exposició, en dates properes al Nadal, es fa també per la relació directa del consum d’alcohol amb aquestes celebracions, per tal d’avançar en la prevenció del consum i minimitzar els riscos que se’n deriven.

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, ha recordat ‘la feina pionera realitzada per l’Ajuntament d’Eivissa sent el primer consistori de l’illa en aprovar l’ordenança contra l’alcohol com a mesura preventiva i ha lamentat ‘l’excessiva tolerància que hi ha amb la beguda’.

Per la seva banda, la gerent de l’Àrea de Salut de les Pitiüses, Carmen Santos, ha posat de relleu el volum de casos que atenen els serveis sanitaris relacionats amb l’abús d’alcohol i drogues i ha valorat una acció que, a diferència de l’usual, ‘posa l’accent en la prevenció del consum entre els adults’.  

Aquesta acció forma part de les estratègies informatives i de sensibilització que ha emprés l’Ajuntament d’Eivissa en matèria d’alcohol i altres drogues a partir de l’aprovació de l’Ordenança de l’Alcohol, la primera d’aquestes característiques que s’aplica a l’illa.

‘Entre nosaltres’ estarà al vestíbul de l’hospital des d’avui fins el proper 15 de gener i després recorrerà els centres de salut del municipi. Els tècnics del PMD i també del Servei de Salut treballen en altres accions paral·leles de dinamització.