Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Porto IntherwasteL’Ajuntament d’Eivissa participa en una visita i trobada bilateral amb l’Ajuntament de Porto per intercanviar experiències en el marc del projecte europeu Intherwaste.

L’Ajuntament d’Eivissa ha visitat la ciutat de Porto per participar en una trobada bilateral amb l’ajuntament d’aquesta ciutat portuguesa en el marc del projecte europeu Intherwaste per millorar la gestió dels residus a les Ciutats Patrimoni de la Unió Europea.

En el marc d’aquesta cita, la regidora de Medi Ambient, Montse García, una representació de la Federació d’Associació de Comerciants i Veïns de la Marina i també de l’empresa de recollida de residus, Valoriza, han mantingut  una trobada bilateral per conèixer de primera mà les bones pràctiques que s’han presentat al marc del projecte Intherwaste, on hi participen cinc ciutats com a socis liderats per Còrdova, en els seminaris que es celebren cada semestre.

Durant la visita a la ciutat de Porto, la delegació eivissenca ha conegut el sistema de recollida porta a porta que es va implantar fa menys d’un any a la zona de Ribeira, un àrea amb característiques molt semblants a les del barri de la Marina. Les similituds amb l’antic barri de pescadors d’Eivissa venen donades per tenir una àmplia oferta de restauració i per haver esdevingut una zona molt turística i pràcticament de vianants, el que suposa dificultats d’accés pels vehicles de recollida.  

A banda d’aquest sistema de recollida de l’empresa municipal, Porto ha mostrat el treball que es fa a la planta de compostatge de la matèria orgànica que es recull als restauradors de la ciutat i als punts nets de la municipalitat. Els representants d’Eivissa varen ser rebuts pel vicealcalde de Porto i responsable de Medi Ambient de l’Ajuntament, Filipe Araújo, que va plantejar, juntament amb la regidora de Medi Ambient d’Eivissa, Montse Garcia, les coincidències en els principals reptes que encaren ambdues ciutats: la gestió de residus, la gestió de l’aigua i la desestacionalització turística.
Al grup Interwaste participen les ciutats de Còrdova, que lidera el projecte, Cracòvia, Porto, Tallin i Eivissa.