Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Visita obres Ses FigueretesLa separació de la xarxa de sanejament i l’eliminació de les plataformes de formigó de la costa signifiquen la major recuperació de litoral del municipi d’Eivissa que s’ha fet fins ara.

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, acompanyat de la vicepresidenta del Govern Balear, Bel Busquets, i el president del Consell d’Eivissa, Vicent Torres, han visitat aquest matí les obres de remodelació del passeig de ses Figueretes que compten amb el finançament del Govern de les Illes Balears, amb l’aportació de fons  de l’Impost de Turisme Sostenible, Ajuntament d’Eivissa i Consell d’Eivissa.

Les primeres obres executades al passeig han consistit en l’enderroc de les dues plataformes de formigó, recuperant el tram de domini públic de la costa a aquest punt del municipi d’Eivissa. El projecte de reforma continua, desprès de la realització de les prospeccions tècniques, amb l’apertura de les rasses per a les noves conduccions dels serveis. Una part important de l’obra en la que s’escometrà la reforma i renovació de tota la xarxa de sanejament del passeig amb la instal·lació de la separativa de les xarxes de pluvials i aigües residuals en aquesta zona, així com la millora de l’estació de bombeig del passeig.

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, ha destacat ‘la gran transformació del passeig de ses Figueretes. Un passeig que guanyarà  la ciutat amb un nou espai públic més ordenat, modern i d’ús exclusiu per a vianants. El principal objectiu de les obres és la substitució de tota la xarxa de sanejament i l’eliminació de les plataformes de formigó, recuperant més de 1.500 metres quadrats de la superfície natural de la costa i platja, convertint-se en la major recuperació de litoral del municipi d’Eivissa que s’ha fet fins ara’.
L’alcalde ha volgut agrair també la col·laboració i suport del Govern Balear i del Consell d’Eivissa així com de la Demarcació de Costes.

Per la seva banda, la vicepresidenta del Govern Balear, Bel Busquets, ha destacat aquest esforç de recuperació mediambiental que signifiquen les obres i  que ‘aprofitem els guanys del turisme per a invertir en millores a l'oferta turística que són també pel gaudi de ciutadans i ciutadanes’. Busquets ha assegurat que aquesta infraestructura serà una eina desestacionalitzadora i diversificadora del turisme al municipi d’Eivissa que serà realitat abans de l'estiu.

El president del Consell d’Eivissa, Vicent Torres, ha afirmat que ‘es tracta d’un dels projectes més importants per a la revitalització de la zona on els empresaris privats ja han realitzat importants inversions que ara es completen amb les inversions públiques. Un passeig que podran gaudir tant residents com turistes’.
La superfície total de l’àmbit de l’obra del passeig de ses Figueretes és de 16.498,51 m2 i les obres, executades per la UTE Tecopsa-Hermanos Parrot, compten amb un pressupost de 3’5 milions d’euros i tenen una durada aproximada de 5 mesos.
 A la visita d’obres també hi han assistit la consellera de Presidència del Govern de les Illes Balears, Pilar Costa, el director insular de Turisme del Consell insular, Vicent Torres, la tinent d’alcalde d’Urbanisme de l’Ajuntament d’Eivissa, Elena López i el primer tinent d’alcalde, Joan Ribas.

Per la seva banda, l’arquitecte del projecte, Adrián Bedoya, ha explicat els importants canvis que suposarà la remodelació del passeig de ses Figueretes. Entre ells ha destacat la connexió de la ciutat amb la platja, amb l’eliminació de barreres arquitectòniques i visuals, l’actuació de peatonització a dos trams de carrers adjacents del passeig, el canvi de tot el mobiliari urbà, l’adequació  d’un carril bici i la instal·lació d’un nou parc infantil, a més del que ja hi ha a la plaça Julià Verdera, així com la millora en la il·luminació del passeig.