Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Jornada VoluntariatTècnics dels serveis socials de l’Ajuntament d’Eivissa i de diverses entitats d’acció social han impartit, ahir dijous, una formació específica dirigida als voluntaris i voluntàries que s’han mostrat interessats en col·laborar amb els dispositius que es puguin activar durant els mesos d’hivern per atendre les persones sense llar.

A més del personal municipal, s’ha comptat amb la participació de professionals de Creu Roja i Càritas, organitzacions que intervenen en aquests dispositius, per tal d’impartir la formació que reberen els 32 participants en aquesta jornada. Al llarg de les tres hores que va durar la formació, per part dels serveis socials municipals es varen repassar els conceptes bàsics sobre l’exclusió social. A més, es tractaren aspectes rellevants a l’hora d’adreçar-se a les persones que dormen al carrer, així com tota la planificació que existeix quan s’activa el protocol.

En aquest sentit, a la part més tècnica de la formació rebuda pels voluntaris es va posar l’accent en la relació dels serveis que actuen, les seves funcions, les pautes d’actuació, els mecanismes de coordinació que operen i la figura del voluntari dins el dispositiu.

Les 32 persones que varen participar, a més de conèixer de primera mà el funcionament intern del servei i rebre indicacions en relació a les tasques que se’ls pot encomanar, se’ls va oferir que indiquessin les seves preferències i els horaris de disponibilitat que podien oferir.

La convocatòria per assistir a aquesta jornada es va fer entre les persones del borsí de voluntariat de l’Ajuntament d’Eivissa que havien marcat la casella de l’àmbit social entre les àrees en les que volien participar. També es va comptar amb els voluntaris de Creu Roja, Càritas, Voluntaris d’Eivissa i Equip Voluntari.  

Des de l’Ajuntament d’Eivissa, el regidor de Benestar Social, Joan Ribas, destaca ‘l’excel·lent resposta’ dels vesins del municipi, ‘prova de la solidaritat dels ciutadans amb les problemàtiques socials que afecten als menys afavorits’.