Octubre 17, 2019

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Parc de la PauL’Ajuntament d’Eivissa posa en marxa les obres de millora de l’estat ambiental del llac del Parc de la Pau, que estaran acabades al llarg del mes de desembre.

L’Ajuntament d’Eivissa ha iniciat aquests dies una sèrie d’obres que permetran millorar l’estat ambiental i ecològic del llac del Parc de la Pau, unes feines que s’espera acabar al llarg del proper mes de desembre i que tenen un cost de 41.635 euros. Es considera que, per la seva construcció, aquest petit llac no funciona amb unes condicions biològiques òptimes, fet que s’espera solucionar amb un projecte que intervé tant en l’obra civil com la fontaneria i l’enllumenat d’aquesta massa d’aigua, per millorar el funcionament d’aquest ‘ecosistema’.

Pel que fa a la obra civil, es vol aixecar uns centímetres les vores del petit llac del parc per donar-li més profunditat i així reduir la calor que fa pujar la temperatura de la seva aigua. A banda, també es vol aconseguir una menor infiltració d’aigües i materials, que actualment es produeix quan les precipitacions són intenses i causa el dipòsit de nutrients i fangs al fons.

Llac Parc de la PauA més, es millorarà tota la fontaneria del llac per tal de dotar-lo d’un sistema de drenatge i impulsió ajustat a la seva dimensió i mirar de solucionar les males olors ocasionals i l’acumulació de brutícia causades pel mal funcionament dels actuals sistemes. De fet, fins ara la bassa s’havia de buidar un mínim de dues vegades cada any per tal de ser netejada en profunditat, fet que des del Consistori es considera un malbaratament d’un recurs tan valuós com és l’aigua al nostre municipi.

Les millores previstes inclouen dotar d’skimmers i instal·lar un sistema de filtrat, que fins ara era gairebé inexistent, per tal que les noves bombes d’impulsió facin remoure la brutícia i el material vegetal dels arbres que va caient al llac i així evitar-ne l’acumulació al seu fons.  

Així mateix, en aquestes feines es renovarà la il·luminació de les plataformes i el petit llac per dotar-lo de LEDs i un projector que permetran anar variant els colors a més de reduir el consum energètic.