Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Programa Nadal 2018

L’Ajuntament d’Eivissa presenta un programa de Festes de Nadal carregat de novetats, més animació i música als carrers i amb més barris amb il·luminació nadalenca.

L’Ajuntament d’Eivissa ha preparat un programa festiu per Nadal i Cap d’Any amb moltes novetats i més activitats participatives per a tots els ciutadans, a més de fites com els 30 anys de la Xacota Pagesa, la trobada amb les tradicions més eivissenques, que es celebra el proper 29 de desembre a la Plaça del Parc, amb un arròs de matances a benefici d’ADDIF. L’encesa de llums, l’acte que dona inici al programa, es farà a Vara de Rey el proper divendres, 30 de novembre, amb l’actuació del Cor Infantil del Patronat de Música als peus de l’arbre de Nadal, que fa una alçada de 16 metres.

A partir d’aquell moment, s’enceta un programa de festes que l’alcalde, Rafa Ruiz, ha destacat, en la presentació d’aquest matí, que s’ha fet pensant en «motivar a la gent des nostre municipi i de fora a que passegin pels nostres carrers i animar-los a gaudir del Nadal a Eivissa, amb idees noves que esperam que siguin un èxit» i ha convidat els vesins de la resta de l’illa a visitar «la capital, si pot ser venint en autobús». El regidor de Festes, Agustín Perea, ha posat l’accent per la seva banda en que s’han programat «actes per a tots els públics», per tal que tothom hi trobi una bona raó per sortir als carrers d’Eivissa en aquestes festes nadalenques.

Durant totes les festes, els vesins i visitants d’Eivissa podran gaudir de la pista de gel artificial -més sostenible que les convencionals perquè el material no requereix electricitat per fer el gel ni climatitzar les instal·lacions- ubicada a la plaça d’Albert i Nieto. Allí també els infants a partir de 8 anys podran participar en el Laser Combat, un joc d’acció que obrirà durant quatre dies en una carpa de 160 metres quadrats.

El Mercat de decoració nadalenca i objectes de regal retorna a la seva ubicació de Vara de Rey gràcies a la vintena de casetes que ha instal·lat l’Ajuntament, mentre que els artesans d'es Juvert es mantenen a la Plaça del Parc, un espai que també acull novetats com la caseta del Nadal, on aniran passant coses al llarg de les festes.

A la Plaça del Parc també hi ha previst el "Feim Barri Feim Nadal", que serà especial per la seva durada de tres dies amb tallers relacionats amb aquestes dates com el que ensenyarà a elaborar el tradicional coc de Nadal o una degustació de salsa de Nadal. 

El Nadal animarà tota la ciutat
Gràcies a la col·laboració del col·legi Nuestra Señora de la Consolación i la Federació de Vesins de la Marina i el Port, hi haurà un pessebre vivent els dies 19 i 20 de desembre que ambientarà des de la Plaça de sa Font fins al Portal de ses Taules.

A més, el Cor Amics de la Música recorrerà el centre d’Eivissa cantant nadales i, en diverses dates, als carrers més comercials del municipi hi ha prevista l’actuació de les bandes més conegudes de l’illa, com The Frigolos, Iván Domenech i Joan Barbé o Rels, en microconcerts programats en horari de matí i tarda.

La música és un dels protagonistes en aquestes dates i hi ha previstes les actuacions de les diverses agrupacions del Patronat Municipal de Música, a més del tradicional Concert de Nadal del Cor i la Banda Simfònica, programat pel dissabte, 15 de desembre, la recaptació del qual anirà destinada aquest any a la Creu Roja. També es representarà el musical ‘El Mago de Oz’, dirigit per Nadia Banegas, i les titelles de l’espectacle amb música en viu de ‘La cigala i la formiga’, de la Cia. Xip Xap. El C-19 organitza pels joves del municipi un concurs de DJ amb la col·laboració d’Ibiza Blau Music i l'Escola de Nadal "Nadals del Món" per als infants, entre d'altres activitats.

Una altra novetat d’aquestes festes és la cercavila nadalenca, amb l’animació d’Acrobati-k, que recorrerà els carrers de la ciutat, abans dels tres dies de tallers de circ que acollirà el Poliesportiu des Viver els tres primers dies de gener. Després de l’èxit de l’any passat, els tres Reis Mags tornaran a arribar a Eivissa a la plaça des Martell, abans de participar en la Cavalcada Reial amb que acaba el programa festiu d’aquest any i que acabarà a s’Alamera.

L’Ajuntament d’Eivissa destina a aquestes festes un total de 210.000 euros, a més d’uns altres 148.000 que costa la il·luminació nadalenca després de la seva adjudicació en concurs per dos anys. La decoració nadalenca s’estén aquest any al barri des Pratet i també s’il·luminen les rodones de sa Real, Can Misses i l’avinguda d’Espanya. L’any passat el pressupost per a les Festes de Nadal va ser de 180.000 euros, a més dels 170.000 de l’enllumenat ornamental.

Enllaç a:
· Programa complet de les Festes de Nadal en pdf
· Tall de veu de l'Alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz'Alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz