Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

CF Fortificació i poliorcèticaL’Ajuntament d’Eivissa acull la darrer ponència del Cicle Formatiu sobre Fortificació i Poliorcètica tinent general Balansat.

La Sala Capitular de l’Ajuntament d’Eivissa ha acollit la darrer ponència del Cicle Divulgatiu de Fortificació i Poliorcètica Tt. General Balansat, organitzat pel Consell Insular d’Eivissa i el Centro de Historia y Cultura Militar de Balears que ha tingut lloc al llarg d’aquesta setmana. L’acte d’aquest matí s’ha centrat en les murades d’Eivissa i s’ha abordat la seva gestió, els plans per a la seva conservació i les actuacions que hi estan previstes.

Després de la conferència ‘Les murades d’Eivissa: Història i Pla Director’ a càrrec de la tècnica de Patrimoni de l’Ajuntament d’Eivissa, Rosa Gurrea, i del redactor del document que regeix les actuacions al marc del recinte emmurallat, l’arquitecte Fernando Cobos, els assistents, encapçalats pel regidor de Cultura i Patrimoni de l’Ajuntament d’Eivissa, Pep Tur, han participat en una visita guiada a Dalt Vila.

Durant el recorregut, s’ha fet una parada al carrer del tinent general Lluís Balansat d’Orvay i Briones per fer un homenatge a aquest militar i ministre eivissenc, organitzat pel Consell d’Eivissa, a l’alçada de l’església de Sant Domingo, on la vicepresidenta segona, Marta Díaz, i el comandant general de Balears, Juan Cifuentes, han dipositat una corona de llorer.

La jornada acaba aquest migdia amb la clausura i entrega de certificats que es farà a les 13.30 a la seu del Consell d’Eivissa. El cicle formatiu es centra en les distintes tècniques de fortificació que s’han fet servir al llarg de la història per millorar la comprensió del patrimoni de l’arquitectura defensiva, amb l’excepcional exemple de les murades d’Eivissa.