Març 29, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Passeig de ses FigueretesL’empresa adjudicatària de les obres ha estat la UTE Tecopsa–Hermanos Parrot amb un pressupost de 3.582.761,02€.

Aquest matí han començat les obres de remodelació del passeig de ses Figueretes. La UTE formada per les empreses Tecopsa–Hermanos Parrot, ha estat l’adjudicatària de les obres del passeig de ses Figueretes amb un pressupost de 3.582.761,02€ i tenen una durada de cinc mesos aproximadament.

Durant aquesta setmana, l’empresa esta preparant el passeig amb les tanques que delimitaran la zona d’obres i a partir de la setmana que ve s’iniciaran  les prospeccions per a la comprovació dels diferents serveis que hi ha soterrats al passeig així com l’enderrocament de les dues plataformes de formigó.

Les obres es desenvoluparan amb  diferents equips de feina que actuaran de forma simultània al llarg del passeig. Per altra banda, des de l’Ajuntament d’Eivissa es manté contacte, de forma continuada, amb els hotelers, empresaris i veïns de la zona.

El projecte consisteix en la reforma i renovació de tota la xarxa de sanejament del passeig i la façana costanera sud, amb la separació dels sistemes de pluvials i fecals, la renovació de les estacions de bombeig i clavegueram del propi passeig i els carrers adjacents donant així resposta als problemes que arrossega el passeig des de fa anys degut a l’antiguitat de les seves infraestructures.
La renovació suposa la substitució de les canonades actuals, molt deteriorades pel pas del temps i l’acció del salnitre, i la seva substitució per d’altres de major calibre. Aquesta actuació, de gran importància per a la protecció de la costa, és la part més costosa del projecte de reforma.

La remodelació del passeig suposarà també la recuperació de la franja litoral, amb l’eliminació de plataformes de formigó existents a la zona en espais guanyats a la mar, per a la qual cosa el projecte ha estat revisat i autoritzat per la Demarcació de Costes de les Illes Balears.
Finalment, el projecte preveu la substitució de tots els elements en superfície, rajoles, enllumenat, mobiliari urbà, així com la millora d’alguns dels carrers transversals i la creació d’espais per a infants.

La superfície total de l'àmbit de l'obra és de 16.498,51 m² i es preveu recuperar 1.574 m² de la superfície natural de costa i platja actualment ocupada per elements que desapareixeran. L'obra és, sens dubte, la major recuperació del litoral del municipi d’Eivissa que s’ha fet fins ara, amb la recuperació d’espai de costa i platja i la posada en marxa d'una xarxa moderna i òptima d’aigües.

Les principals actuacions es duran a terme en l’anomenat passeig de ses Pitiüses, però també en trams addicionals com són els accessos del carrers de Francesc i Pere Escanelles, Francesc Orvay i els trams finals dels carrers de Tarragona i Formentera.

La remodelació del passeig de ses Figueretes compta amb el finançament del Govern de les Illes Balears, amb l’aportació de 2.595.201,81 euros de l’Impost de Turisme Sostenible (ITS), 865.067,27 euros del Consell Insular d’Eivissa i la resta serà aportat per l’Ajuntament d’Eivissa.

Enllaç a:
· Plànol reforma 1
· Plànol reforma 2
· Perfil del contractant