Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Fira Eivissa a DéniaLa ciutat d’Eivissa es promociona a Dénia, en el marc dels actes de celebració del 20 aniversari de la seva declaració com a Patrimoni Mundial, amb la Fira Eivissa Biodiversitat i Cultura que tindrà lloc els pròxims dies 17 i 18 de novembre a Dénia.

La ciutat d’Eivissa es promociona a Dénia, en el marc dels actes de celebració del 20 aniversari de la seva declaració com a Patrimoni Mundial, amb la celebració de la fira turística Eivissa Biodiversitat i Cultura, que tindrà lloc els pròxims dies 17 i 18 de novembre a l’estació marítima de Dénia. Durant la celebració de la fira, en la que hi col·labora el Consell Insular d’Eivissa i Baleària, s’ha organitzat un programa d’actes amb l’objectiu de donar a conèixer els valors patrimonials, culturals i gastronòmics de la ciutat i promocionar la visita turistes a la ciutat d’Eivissa durant els mesos d’hivern.

El programa d’actes començarà el dissabte dia 17 de novembre a partir de les 11 hores amb tallers a càrrec del Museu Monogràfic de Puig des Molins i la Necròpolis; a les 14 hores s’ha previst degustació d’arròs de gerret Peix Nostrum del restaurant  Formentera. També s’han previst tallers artesanals, degustació de plats típics, tot dinamitzat amb actors i música.

També, a partir de les 20.30 hores, es comptarà amb la presència de representants del mon de la gastronomia de la ciutat. Les activitats preveuen un showcooking a càrrec del restaurant Alfredo, que oferirà sofrit pagès. Per la seva banda, el cuiner Oscar Molina del restaurant Ibiza Gran Hotel, prepararà una degustació d’un plat inspirat en la posidònia, i també es realitzaran degustacions de producte local a càrrec de Sabors d’Eivissa.

Jornada tècnica
En paral·lel, també es durà a terme una jornada tècnica de presentació dels diferents productes turístics que oferta la ciutat d’Eivissa. A la presentació tècnica hi assistiran diferents agencies de viatges i empreses turístiques.
Posteriorment, a les 19.50 hores, tindrà lloc la presentació oficial de la Fira Eivissa Biodiversitat i Cultura, a càrrec de la regidora de Turisme i Comerç de l’Ajuntament d’Eivissa, Glòria Corral, la vicepresidenta segona del Consell insular d’Eivissa, Marta Diaz, i Adolfo Utor, president de Baleària.

Com a tancament dels actes del primer dia de la fira, el dissabte dia 17 partir de les 22.15 hores, es celebrarà una passarel.la de moda ADLIB a càrrec del Consell Insular d’Eivissa, que comptarà amb la participació d’una quinzena de dissenyadors i dissenyadores d’Eivissa i també amb una mostra de ball pagès a càrrec de la Colla de sa Bodega

Les activitats es reprendran el diumenge dia 18 de novembre, amb la realització d’una prova esportiva i a les 11 hores, començaran els tallers culturals i patrimonials seguits, a partir de les 13.00 hores, de la degustació d’arròs de matances a càrrec de Joan Roig, del restaurant Guillemís.

Per altra banda, Baleària ha signat un acord comercial amb l’Ajuntament d’Eivissa per promocionar la ciutat d’Eivissa amb motiu de la celebració del 20è aniversari de la seva declaració com a Patrimoni Mundial per la Unesco.
L’acord inclou que els passatgers que viatgin amb la naviliera entre l'1 de novembre de 2018 i el 30 de març de 2019 podran accedir gratuïtament als principals museus i espais museïtzats de la ciutat.  
Per la seva banda, Baleària promocionarà la ciutat, els espais museïtzats i patrimonials de la ciutat. Podran beneficiar-se d'aquest acord els passatgers de les connexions que té la naviliera diàriament amb els ports de Barcelona, València, Dénia i Palma en ferri, a més dels clients de la ruta amb Formentera.

La fira estarà oberta al públic especialitzat i també al públic general per tal de donar a conèixer els diferents productes turístics que oferta la ciutat d’Eivissa durant la temporada baixa.

Enllaç a:
· Programa de la Fira en pdf