Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Odilia PerenLa coordinadora dels projectes a Guatemala del Fons Pitiús de Cooperació, Odilia Perén, visita l’Ajuntament d’Eivissa.

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, acompanyat del tinent d’alcalde de Benestar Social, Joan Ribas, ha rebut aquest matí a Odilia Perén, coordinadora dels projectes que es realitzen a Guatemala, amb l’ajut de l’Ajuntament d’Eivissa, a través del Fons Pitiús de Cooperació. També hi han assistit Joana Tur i Joan Rodríguez Recio, del sindicat educatiu STEI, que han acompanyat a Odilia Perén que, aquesta tarda, oferirà una xerrada a Sa Qüestió a les 19.30 hores, dins de les Trobades de Cooperació i Solidaritat que organitza l’STEI i que porta per títol ‘Un camí compartit’.

Perén ha explicat, entre les actuacions que es fan amb la contribució de l’Ajuntament d’Eivissa, el projecte de formació continuada per a docents, amb el que es busca augmentar la capacitat metodològica i didàctica dels mestres de sis departaments de Guatemala. Però també les iniciatives per empoderar les dones i els joves a través de la seva alfabetització en drets i la implementació d’horts ecològics familiars i l’acompanyament en els processos formatius a distància que ofereixen a professors, sobretot del sector públic.

Els tres programes promouen empoderar les dones per tal que es facin valer per elles mateixes, que és un dels objectiu que busca l’STEI en la seva vessant solidària en l’àmbit de la cooperació internacional, com han recordat els representants del sindicat docent. Val a dir que al cas de Guatemala es tracta d’una qüestió clau, atès que és el país del món on més feminicidis es registren al cap de l’any.