Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Vehicles nousDos nous vehicles, un d’ells per a les intervencions ràpides, s’incorporen a la flota de l’Agrupació de Protecció Civil d’Eivissa.

La regidora de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament d’Eivissa, Rosa Rubio, acompanyada de membres de l’Agrupació de Protecció Civil d’Eivissa, ha presentat avui dos nous vehicles que formaran part de la flota que utilitzarà l’Agrupació de Protecció Civil d’Eivissa.
Un dels vehicles es tracta d’un cotxe que s’utilitzarà per a atendre les emergències de l’112 en que es requereix la presència de Protecció Civil d’Eivissa. Aquest vehicle estarà a disposició de la persona a qui correspongui atendre les telefonades d’emergència i facilitarà una actuació més ràpida. El vehicle prové del Depòsit Municipal i ha estat equipat  amb desfibril·ladors, botelles d’oxigen i altre material d’emergències.

Aquest vehicle d'intervenció ràpida s'usarà com a vehicle per al transport de personal assistencial i material al lloc de l'emergència. Tot això marcat per la central d'emergències 112, que preveu un nou tipus de recurs assistencial, pioner a Balears, i es regirà per un protocol d'activació ràpida, per la qual cosa s'espera que funcioni les 24 hores els 365 dies, depenent dels voluntaris que s'inscriguin al servei.
Compta també amb sistemes de comunicacions internes i externes, emissores fixes, portàtils i sistema de telefonia mòbil. Es pretén reduir el temps de resposta i arribar a l'incident de manera ràpida per aplicar les mesures d'atenció sanitària inicial al pacient o activació dels serveis que requereixi l'incident.
És un vehicle idoni per a l'accés a zones de difícil accés com Dalt Vila en cas necessari, ja que aquest vehicle d'intervenció ràpida pot ser també activat per donar suport a altres unitats en situacions de gravetat, situacions complexes, incidents de múltiples víctimes i/o casos en els quals es requereixi traslladar personal facultatiu o metge.

Aquest vehicle s’ha  transformat i adaptat per donar cabuda al material sanitari i de rescat i compta amb dispositius de senyalització prioritària lluminosa i acústica.
La regidora de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament d’Eivissa, Rosa Rubio, ha explicat que ‘l’Agrupació de Protecció Civil d’Eivissa té, durant tot l’any, una gran activitat i és per això que se l’ha de dotar de recursos per a que desenvolupin la tasca amb les millors condicions ”.

D’altra banda s’ha adquirit una motocicleta tot terreny que es suma als vehicles dels que ja disposava l’Agrupació de Protecció Civil d’Eivissa.
Durant el 2018 s’han realitzat més de 1300 hores de prevenció, 2780 de tasques diverses i s’han atès més de 50 activacions d’emergències.