Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Presentació PMUSL’Ajuntament d’Eivissa preveu reduir 35.000 desplaçaments diaris de vehicles dins la ciutat i l’emissió de 10 tones de CO2 anuals. És l’objectiu del nou Pla de Mobilitat Urbana Sostenible que preveu 48 actuacions a Eivissa.

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, ha presentat aquest matí el nou Pla de Mobilitat Urbana Sostenible per al municipi d’Eivissa, acompanyat del regidor de Mobilitat Juan José Hinojo, i la tècnica de Mobilitat, Paz Hernández.
El document ha estat redactat per l’empresa Movus, sota la direcció de la regidoria de Mobilitat de l’Ajuntament d’Eivissa, i presenta un total de 48 actuacions per aconseguir els objectius: Disminució del trànsit, disminució de l’ús fonts energètiques no-renovables, reducció dels temps de viatge, potenciació dels mitjans no motoritzats: vianant i bicicleta, potenciació dels serveis de transport públic col·lectiu, recuperació de l’espai urbà i reconversió en favor de l’accessibilitat i millora de la salut de la ciutadania.

El pla de Mobilitat preveu 7 línies estratègiques: Pla sectorial de Circulació i xarxa Viària, pla d’estacionament, pla de mobilitat peatonal, pla de mobilitat ciclista, pla de transport públic, foment de l’ús del vehicle elèctric i pla sectorial de logística urbana. 

El nou Pla de Mobilitat, pel que fa a la xarxa viària i a l’estacionament, preveu entre d’altres crear noves àrees de prioritat residencial, la creació d’aparcament intercanviadors, ampliar la zona d’estacionament regulat, crear nous aparcaments per a motocicletes.

Per a millorar la mobilitat peatonal, es preveu establir itineraris per a vianants, crear zones 30 i rutes escolars.

A més, també preveu potenciar la mobilitat ciclista, com una de les principals alternatives als vehicles motoritzats, per a la realització tant de desplaçaments urbans com interurbans. El pla contempla completar la xarxa ciclista existent, millorar els carrils-bici urbans i interurbans, potenciar els ciclocarrers, augmentar la xarxa d’aparcaments de bicicletes i continuar treballant amb el servei de bicicleta pública.

Pel que fa al transport públic, al nou Pla de Mobilitat Urbana Sostenible, s’està treballant en un pla de coordinació amb el Consell d’Eivissa per tal de millorar les freqüències i l’accessibilitat al transport públic fent-ho compatible amb el descans dels vesins i vesines del municipi.
D’altra banda, també es treballen actuacions per tal de fomentar l’ús de vehicles elèctrics, cotxes, motos i bicicletes, mitjançant la creació de mesures que ajuden i proporcionen avantatges a aquests vehicles. Es proposen avantatges en els estacionaments, accés a zones restringides, a més de la inclusió de vehicles elèctrics a la flota municipal.
Finalment, el nou Pla de Mobilitat Urbana Sostenible, també defineix mesures reguladores de logística urbana i promoció de vehicles innovadors i ecològics com els cargo-bike.

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, ha destacat que ‘el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible serà el que marcarà les actuacions fins a 2025, amb tot un seguit  d’actuacions amb l’objectiu  d’aconseguir desplaçaments més sostenibles, i la reducció de fins a 35.000 viatges al dia dins de la ciutat’.

El regidor de Mobilitat, Juan José Hinojo, ha explicat que ‘tenim un document que seguirà viu, gràcies al Procés de Participació, on podrem parlar amb taxistes, transportistes, organitzacions ambientals, veïns i també amb la resta de formacions polítiques’.

Per acabar el regidor de Mobilitat, Juan José Hinojo, ha presentat les activitats que es duran a terme en motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat, en concret el 22 de setembre que es celebra el Dia de la Mobilitat.

L’Ajuntament d’Eivissa habilitarà dos espais a la ciutat de 10 a 14 hores, l’espai de la regidoria Mobilitat estarà ubicat al carrer Castella, que estarà tallat al trànsit al tram que va des del carrer Bisbe Huix al carrer d’Abad i Lasierra. Hi haurà una taula informativa sobre mobilitat, es podrà participar i fer aportacions al nou Pla de Mobilitat Urbana Sostenible i conèixer diferents projectes de mobilitat, com les rutes escolars, les millores en accessibilitat i el camí per invidents. També a aquest espai l’associació d’Amics de la Terra realitzarà diferents activitats.

Per altra banda, la regidoria de Medi Ambient també es suma al dia de la Mobilitat, i tindrà un espai al carrer Bisbe Carrasco que també romandrà tancat al trànsit. Des de la regidoria s’ha organitzat una jornada d’adopció responsable amb la participació dels voluntaris de sa Coma, hi haurà una taula informativa de bones pràctiques amb els residus, es donarà a conèixer la campanya de Colònies Felines i l’artista urbà, Christian Brest, realitzarà una intervenció artística a un iglú de vidre, que posteriorment serà instal·lat al Centre de Protecció Animal de sa Coma.

Enllaç a:
· Presentació PMUS en pdf