Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Inspeccions HPOGovern Balear i Ajuntament d’Eivissa realitzen una campanya d’inspeccions als Habitatges de Protecció Oficial del municipi. S’han iniciat 14 expedients per diferents irregularitats.

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, i el conseller de Territori, Energia i Mobilitat del Govern de les Illes Balears, Marc Pons, han presentat els resultats de la campanya d’inspeccions que s’està duent a terme als Habitatges de Protecció Oficial del municipi.
Segons xifres facilitades per la Conselleria de Territori, la campanya d’inspeccions s’ha centrat en tres zones, al municipi d’Eivissa s’han inspeccionat habitatges a la zona de platja d'en Bossa i a Can Misses i, al municipi de Santa Eulària des Riu, a la zona de Puig den Valls.

A aquestes tres zones, on es concentren un total de 150 habitatges de Protecció Oficial, s’han realitzat 40 inspeccions. D’aquestes, s’han iniciat 14 expedients dels quals 6 d’ells, han derivat en expedients sancionadors, i dels altres 8 expedients, s’ha requerit més informació als seus propietaris Els motius pels quals s’han obert expedients a tots ells són per lloguers irregulars de les HPO, per lloguer  turístic d’habitatge vacacional i també s’han detectat habitatges de HPO que es trobaven buits.

Per a l’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, “aquesta campanya  d’inspeccions és una mostra més de la col·laboració entre les dues institucions i una feina consensuada i de comunicació entre els equips de treball”.
Per la seva banda, el conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, ha afirmat que “es tracta d’una campanya d’inspeccions nova, que s’ha centrat en la temporada alta dels mesos de juliol i agost i ha estat centrada en els Habitatges de Protecció Oficial. Es tracta d’habitatges en què els seus propietaris varen obtenir ajudes públiques i per aquest motiu, estan sotmesos al compliment d’una sèrie d’exigències que, en cas que no es compleixin, s’està fent un mal ús d’aquests habitatges. Aquests incompliments són sancionables i el Govern té l’obligació d’executar aquest control”.

El conseller ha avançat que amb la Llei d’Habitatge, en vigor des del passat mes de juny, es preveu impulsar accions en matèria inspectora amb un cos de 24 persones dedicades exclusivament a la tasca de serveis d’inspecció. “La previsió es que a finals d’any hi hagi  incorporats 13 inspectors a Balears i que es vagi ampliant aquest servei fins a un total de 24 inspectors”, ha dit Pons.
Pel que fa a l’Ajuntament d’Eivissa, s’ha facilitat a la conselleria tota la informació relativa a les HPO del municipi i s’ha coordinat, de manera conjunta, un dispositiu en el que hi participen zeladors d’urbanisme de
Segons el règim sancionador que marca la Llei d’Habitatge,  les infraccions per mal ús dels Habitatges de Protecció Oficial, poden derivar en sancions greus,  que van  dels 3.000 mil a 30.000 mil euros; sancions  molt greus, que van dels 30.000 a 90.000 mil euros i en cas que es produeixen reiteracions, es pot arribar a la pèrdua d’habitatge.