Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Reforma Ses FigueretesL’Ajuntament d’Eivissa i el Consell d’Eivissa signen el conveni pel qual la institució insular aporta 865.067,27€ a l’ajuntament per a la reforma del passeig de ses Figueretes. Les obres estan previstes que comencin al mes d’octubre.

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz i el president del Consell Insular d’Eivissa, Vicent Torres, acompanyats de la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol han signat avui el conveni pel qual el Consell Insular d’Eivissa aporta l’Ajuntament d’Eivissa un total de 865.067,27€ per a finançar la reforma del passeig de ses Figueretes.

El projecte de reforma del passeig de ses Figueretes i la recuperació de la façana marítima sud de la costa del municipi d’Eivissa, té un pressupost total de 5.329.110’55 euros que seran finançats amb aportacions de l’Impost de Turisme Sostenible (ITS) del Govern de les Illes Balears, el Consell d’Eivissa i el propi Ajuntament d’Eivissa.

En aquests moments està oberta la licitació, i les empreses interessades es poden presentar fins al dia 13 de setembre. D’aquesta manera, les previsions de l’Ajuntament d’Eivissa, són iniciar les obres al llarg del mes d’octubre i que aquestes tenguin una durada de 6 mesos.

El projecte consisteix en la reforma i renovació de tota la xarxa de sanejament del passeig i la façana costanera sud, amb la separació dels sistemes de pluvials i fecals, la renovació de les estacions de bombeig i clavegueram del propi passeig i els carrers adjacents donant així resposta als problemes que arrossega el passeig des de fa anys degut a l’antiguitat de les seves infraestructures. La renovació suposa la substitució de les canonades actuals, molt deteriorades pel pas del temps i l’acció del salnitre, i la seva substitució per d’altres de major calibre. Aquesta actuació, de gran importància per a la protecció de la costa, és la part més costosa del projecte de reforma.

A més, les obres suposaran també la recuperació de la franja litoral, amb l’eliminació  de plataformes i espigons de formigó existents a la zona en espais guanyats a la mar, per a la qual cosa el projecte ha estat revisat i autoritzat per la Demarcació de Costes de les Illes Balears.
Finalment, el projecte preveu la substitució de tots els elements en superfície, rajoles, enllumenat, mobiliari urbà, així com la millora d’alguns dels carrers transversals i la creació d’espais per a infants.

La superfície total de l'àmbit de l'obra és de 16.498,51 m² i es preveu recuperar 1.574 m² de la superfície natural de costa i platja actualment ocupada per elements que desapareixeran. L'obra és, sens dubte, la major recuperació del litoral del municipi d’Eivissa que s’ha fet fins ara, amb la recuperació d’espai de costa i platja i la posada en marxa d'una xarxa moderna i òptima d’aigües.

Les principals actuacions es duran a terme en l’anomenat passeig de ses Pitiüses, però també en trams addicionals com són els accessos del carrers de Francesc i Pere Escanelles, Francesc Orvay i els trams finals dels carrers de Tarragona i Formentera.

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, ha destacat que ‘l’obra és, sens dubte, la major recuperació del litoral del municipi d’Eivissa que s’ha fet fins ara,
amb la recuperació d’espai de costa i platja i la posada en marxa d’una xarxa moderna i òptima d’aigües’.

Per la seva banda el president del Consell Insular d’Eivissa, Vicent Torres ha afirmat que ‘ses Figueretes és una zona madura, i aquest projecte beneficiarà també a molts d’empresaris d’aquesta zona, gràcies a l’Impost Turístic tenim capacitat econòmica per dur a terme aquest tipus d’obres’.

Finalment la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, ha explicat que ‘sempre hem dit que l’Impost de Turisme Sostenible és reinverteix en la societat i que és una eina d’enorme valor per millorar la vida dels ciutadans i ciutadanes i avançar en la millora del nostre model econòmic, social i medi ambiental. Aquest projecte n’és un clar exemple, ja que farà realitat una demanda històrica dels veïns i empresaris d’Eivissa des de fa molt anys’.

Enllaç a:
· Perfil del contractant
· Plànol reforma 1
· Plànol reforma 2