Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Smoking RoomEl centre cultural de Can Ventosa ofereix fins a final d’any teatre, dansa i conferències. L’obra teatral Smoking Room, encapçala l’agenda cultural d’aquest quadrimestre.


L’obra Smoking Room, una adaptació teatral de la pel·lícula del mateix nom realitzada per Julio Walovitz i Roger Gual encapçala l’agenda teatral de la programació de Can Ventosa pel proper quadrimestre. Smoking Room, interpretada per Secun de la Rosa, Can¬co Rodríguez, Carlos Chamarro, Nico Romero, Pepe Ocio i Felipe García Vélez i dirigida pel propi Roger Gual, és un muntatge amb personalitat pròpia que manté l’esperit que va convertir a la cinta en una de les pel·lícules d’autor més celebrades del cinema espanyol dels últims anys. Serà dissabte dia 13 d’octubre a les 21 hores.

El teatre a la Sala Petita de Can Ventosa arranca la programació teatral amb l’obra d’Antón Chéjov, El canto del cisne, sota la direcció de Maruxa Martos. Serà el divendres 14 i dissabte 15 de setembre en dos sessions cada dia a les 20h i a les 21.30h, una en català i l’altre en castellà.
El divendres dia 19 i dissabte dia 20 d’octubre, Martos tornarà als escenaris de Can Ventosa amb l’obra La ley de la Selva, d’Elvira Lindo.

També al mes d’octubre, la Sala Petita acollirà l’obra, de la mà de TalentIb,  El malentès, dissabte dia 27 d’octubre a les 21 hores. L’obra de l’autor Albert Camús, serà interpretada per Matilde Múñiz, Espe Rober, Silvia Pons, Joan Taltavull i Jordi Odri, de la companyia Mo Teatre.
Al mes de de novembre tornem a comptar amb una de les obres de TalentIb a la Sala Petita. La meva Cristina, de Mercé Rodoneda i interpretada per Aina Compte, és una peça escènica inspirada en un conte de l’autora. Serà el dissabte 3 de novembre a les 21 hores.

El divendres 23, dissabte 24 i diumenge 25 de novembre,  l’espai cultural de Can Ventosa acull l’obra de l’autora Merche Chapí Serán solo unos días.
I al desembre, es comptarà amb l’obra teatral 5 Y…acción, amb els televisius intèrprets Marta Hazas, Carlos Sobera, Javier Veiga, Marta Belenguer i Ana Rayo, sota la direcció de Javier Veiga. Serà el dissabte dia 1 de desembre a les 21 hores.

Dansa

Pel que fa a la dansa, al mes de setembre podrem gaudir del XXII festival Mare Nostrum, al parc Reina Sofia el dissabte dia 22 a partir de les 19.30 hores. També dissabte dia 22 de setembre a les 22 hores, l’espai Cultural de Can Ventosa ofereix  l’onzena edició de Ibiza Baila, amb la participació d’escoles de dansa de la ciutat.
Dissabte dia 29, a les 21.30 hores, Can Ventosa acull l’espectacle  de dansa Deshielo/Desgel. Un espectacle de dansa moderna i contemporània que forma part del programa Platea, Programa Estatal de Circulación de Espectáculos de Artes Escénicas del Ministerio de Educación Cultura y Deporte

A l’octubre, el dissabte dia 13 a les 18 hores, la plaça Julià Verdera acull la celebració de la XVIII Mostra Folklòrica Ciutat d’Eivissa. Una celebració que, diumenge dia 14 d’octubre a les 16 hores, continuarà al passeig de Vara de Rey.
 
Al desembre, diumenge dia 2 a les 20 hores, l’espai Cultural de Can Ventosa acull l’espectacle de dansa i teatre anomenat Penélope, sota la direcció i coreografia d’Ingrid Magrinyà.

Musicals infantils
Pel que fa als musicals infantils, Can Ventosa acollirà el dissabte dia 6 d’octubre a les 18.30 hores, Hansel i Gretel, de la companyia La Bicicleta de la Sanpol. La bella però terrible versió dels Germans Grimm s’ha conver¬tit en un musical que sense perdre de vista la trista història dels dos germans, està plena d’humor i tendresa.
Al mes de desembre, divendres 21 i dissabte 22 i diumenge 23, els més petits podran gaudir del musical El Mago de Oz, amb la direcció i adaptació de Nàdia Banegas.

Música
La música també té un pes important a l’agenda cultural de Can Ventosa. El dissabte dia 29 de setembre a les 19 hores, la Banda Simfònica Ciutat d’Eivissa, sota la direcció d’Adolfo Villalonga, interpretarà un programa de música folk, popular i bandes sonores, al parc Joan Marí Cardona.

A l’octubre, el diumenge dia 7 a les 12 hores, l’espai cultural de can Ventosa acollirà el concert de Música en família, i al mes de novembre tindrà lloc el concert de santa Cecília. Serà dissabte el dia 17 a les 19 hores a l’espai Cultural de can Ventosa. El Cor i la Banda Simfònica Ciutat d’Eivissa estaran sota la direcció d’Adolfo Villalonga i Miguel San Miguel.

Altres esdeveniments culturals
La programació també incorpora altres esdeveniments culturals com el cicle de conferències relacionades amb l’educació. La primera tindrà lloc el dijous dia 27 de setembre a les 19.30 hores i anirà a càrrec de Cesar Bona, sota el títol Mira a tu alrededor. La segona conferencia serà el divendres 5 d’octubre a les 19.30 hores i intervé Xuxo Ruiz amb la intervenció anomenada Educar con mágia i la tercera conferencia serà El impacto de las TIC en la educación que tindrà lloc el dijous dia 25 d’octubre a les 19.30 hores a càrrec de David Calle.  Al mes de novembre, dissabte dia 3 a les 17 hores a Can Ventosa, també tindrà lloc la conferencia Vívete. Emociones, valores y actitudes, a càrrec d’Irene Villa, Juanma, Sergio, Lary Leon i Carlos León a benefici de l’ONG Juntos.

Cal destacar també a l’agenda cultura, la celebració de la Nit del Patrimoni, que tindrà lloc el dissabte dia 15 de setembre a Dalt Vila i que commemora la declaració d’Eivissa com a ciutat Patrimoni de la Humanitat; la projecció del documental Objectiu de desenvolupament sostenible, el diumenge dia 30 de setembre a les 19 hores; el IX Festival de l’Humor que serà el dijous 8, divendres 9, dissabte 10 i diumenge 11 de novembre, i la celebració del Certamen d’Art Jove, final de Poesia Jove 2018 Manel Marí, que tindrà lloc el dissabte dia 24 de novembre a les 20 hores a la sal Petita. Es tracta de la final del certamen de poesia i prosa poètica del programa cultural Art Jove 2018, de l’Institut balear de Joventut del Govern de les Illes Balears.

A més, la programació també compta amb el cicle de contacontes La tarda del conte, la festa del voluntariat, Ibiza Light Festival, el Curs de Pensament i Cultura i el programa de dinamització ciutadana Feim Barri.

Enllaç a:
· Programació cultural en pdf