Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Spy Obra'Sun’ és la nova instal·lació realitzada per l’artista SpY, en el marc de Bloop International Proactive Art Festival, a la paret de l’antic cine Serra.

El Bloop Festival continua el seu recorregut en la seva vuitena edició amb la participació de SpY (spy-urbanart.com), artista que realitza una intervenció a la paret situada al solar de Vara de Rey, on estava ubicat l’antic cinema Serra.
 Per aquesta primera participació en el Bloop, l’artista ha realitzat  una intervenció anomenada ‘Sun’ (Sol) formada per un cercle daurat realitzat amb mantes tèrmiques que se solen usar en situacions d’emergència.

Aquesta paret ha estat seleccionada per la seva ubicació, convertint-se en l'escenari perfecte per donar visibilitat a l'ESPERANÇA que l'artista vol transmetre sobre la situació dels immigrants en els seus desplaçaments desesperats quan escapen de la misèria i les guerres.

Ells necessiten l'esperança, i l'artista els hi ofereix un sol, un punt de llum que els serveixi de guia. Per a la resta de públic, l’artista convida a reflexionar d'una doble manera. D'una banda, amb la demostració de que no és valuós tot el que rellueix. De l’altra, l’artista es fa una pregunta: de debò és tanta la diferència d'un a l'altre costat del mur?

Spy ObraAmb aquestes mantes tèrmiques de color daurat, de només unes micres de gruix, se separa un espai en ruïna/reconstrucció a un espai d’oci i nou.

L'obra de SpY (spy-urbanart.com), SUN, és la quarta intervenció d'art urbà realitzada per Open Air Gallery dins d'aquesta vuitena edició del Festival BLOOP, després de les obres realitzades per Alfalfa en l'avinguda d’Isidor Macabich, Said Dokins a l'escola de sa Graduada i INO als apartaments de Design La Kiki a Cala de Bou.

SpY és un destacat artista urbà que fa les primeres actuacions urbanes als anys 80. Poc després, ja consagrat com a primera figura en l'escena del grafit, va començar a explorar altres formes de comunicació artística al carrer. El seu treball, com es pot veure en l'obra que presenta a Eivissa, sol implicar l'apropiació i descontextualització d'elements urbans mitjançant la transformació o la rèplica, el comentari sobre la realitat urbana i la intromissió en els seus codis comunicatius.