Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Patronat EsportsEls clubs estudiaran noves alternatives proposades durant la reunió per intentar arribar a un consens la propera setmana.

El regidor d’Esports de l’Ajuntament d’Eivissa, Agustín Perea, i l’equip tècnic del Patronat Municipal d’Esports s’han reunit aquest matí amb membres de les directives dels clubs de futbol del municipi per revisar la proposta d’horaris d’entrenament proposada des del Patronat fa uns dies i mirar si és possible acabar d’ajustar-la a les necessitats de totes les entitats esportives.

A la reunió conjunta, a la que han participat membres del Insular, el CD Eivissa i el Rapid, (mentre que la Penya Blanc i Blava i la Unió Deportiva Eivissa han disculpat assistència per motius de viatges i l’Inter no ha acudit) el regidor ha recordat que els problemes d’horari estan motivats per la gran quantitat d’equips existents i el fet que la gran majoria vulguin exercitar-se a les mateixes franges horàries.

El regidor ha explicat que el Patronat fa un mes que està treballant en la proposta d’horaris i que s’ha anat parlant amb tots els clubs per conèixer les seves necessitats, intentant plasmar-les totes al quadrant d’horaris tot i la limitació d’espai existent per al gran número d’equips que té la ciutat.

A la trobada també s’han repassat els compromisos previstos al conveni amb la UD Ibiza, que en haver pujat de categoria té dret preferent per entrenar a l’estadi, si bé en cap cas té la exclusivitat d’aquesta instal·lació, on també està previst que entreni el CD Ibiza i equips del Rapid. De fet, s’ha de recordar que el primer equip de la UD entrena en horari de matí i per tant no és un obstacle per altres equips, i que algunes de les categories de la UD tenen previst entrenar tant a Can Cantó com a Can Misses II, compartint així les tres instal·lacions municipals equips de diferents clubs.

La clàusula del conveni que dona preferència a la UD, i que en realitat els hi dona drets semblants als que ja tenen altres equips que estan en categories superiors d’altres disciplines esportives (com el Handbol Eivissa o el Club Voleibol Eivissa) només té vigència per una temporada i Perea ha explicat als clubs que a canvi aquesta entitat ha fet una inversió molt important a l’estadi que es podrà gaudir per part de tots els clubs durant anys.

Pel que fa als horaris, el regidor ha senyalat que la proposta que fins ara s’havia traslladat als clubs s’havia parlat prèviament amb la majoria d’ells i que en principi dona resposta a les necessitats de tots. ‘És veritat que per quadrar totes les necessitats i mantenir a tothom als horaris demanats, alguns han vist retallats en 15 minuts els entrenaments, però si entre tots trobam una altra opció, estam totalment oberts a revisar el disseny que s’ha fet i a modificar-lo’, senyala el regidor.

De fet, durant la reunió d’avui, el regidor ha fet una nova proposta als clubs, que suposaria que el Rapid i l’Insular intercanviessin els camps als que actualment entrenen. D’aquesta manera el Rapid aniria de l’estadi a Can Cantó i l’Insular de Can Cantó a Can Misses, amb la qual cosa, i vist el nombre d’equips que tenen cada un d’aquests dos clubs, els horaris quadrarien tal i com proposen ambdós clubs i sense que hagin de prescindir del quart d’hora que actualment està en qüestió. Els representants d’aquests clubs presents a la reunió han acordat sotmetre aquesta proposta a la decisió de les seves respectives directives i contestar la setmana que ve i el Patronat ha senyalat que en cap cas imposarà aquesta opció, sinó que és una proposta més de feina que només es durà a terme si tothom està d’acord. Una altra opció seria que el CD Eivissa entrenés en horari nocturn i que alliberés els horaris de tarda per a les categories inferiors de la resta d’equips però atès que aquest club en principi no vol l’horari nocturn, es farà el possible per evitar imposar-li aquesta franja.

Si aquestes darreres opcions finalment no prosperen, el Patronat d’Esports tornarà a revisar els horaris i haurà de prendre una decisió final. ‘Tenim tres camps i allí ha de quedar tot encaixat, tenint en compte que cada vegada hi ha més equips, alguns que van pujant de categoria i que tenim molts d’equips en categories inferiors que al final han de ser la nostra prioritat’, ha expressat el regidor d’Esports. Perea confia en que tothom estigui disposat a cedir una mica per arribar a un acord que pugui ser satisfactori per a totes les parts i que permeti que la temporada s’iniciï amb el millor ambient possible de col·laboració entre les diferents entitats esportives del municipi i el Patronat d’Esports.