Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Bloop Festival14 artistes de diferents disciplines participen en la vuitena edició del Bloop International Proactive Art Festival que tindrà lloc des del dia 23 d’agost fins al 9 de setembre al Port d’Eivissa amb una mostra d’instal·lacions tecnològiques interactives.

La ciutat d’Eivissa acull la vuitena edició del Bloop International Proactive Art Festival amb intervencions  tecnològiques al Port d’Eivissa, exposició d’instal·lacions interactives i de realitat virtual  al Casal de Sa Riba, seu del Bloop durant aquesta edició i una tarda d’art dedicada als infants.
Al casal de sa Riba, que estarà obert al públic a partir del dia 23 d’agost de 19.00 a 22.00 hores, s’hi podran trobar peces interactives dels artistes Lo Spino, K24, Tranz Lasange, Pineapple Crocodile, Silva Ramacci i Daniel Kurniczak. Mentre que a la façana del Port d’Eivissa es podrà gaudir de les exhibicions obertes i les instal·lacions de so dels artistes K24, Kaw and Tranz Lasagne.

En total 14 artistes que juntament amb els que han participat en l’Open Air Gallery, els murals a l’aire lliure de Said Dokins, Spaik i Ino, AlfAlfA, completen l’edició d’enguany que té com a lema l’Esperança.

Per al regidor de Cultura, Pep Tur, ‘el Bloop Festival compleix tots els punts de vista que ens agrada des de la regidoria de Cultura, és un festival gratuït, que apropa l’art al carrer, als ciutadans i que intervé a la mateixa ciutat’.
Tur ha afirmat que ‘el Bloop enguany fa un salt qualitatiu molt important amb la inauguració de l’exposició al casal de sa Riba on la tecnologia serà la gran protagonista i que es basa en una línia que el Bloop venia desenvolupant des de feia anys però que enguany es concreta d’una manera molt espectacular’.

Per la seva banda, l’organitzador del Bloop Festival, Matteo Amadio, ha destacat que enguany s’han centrat en les produccions i continguts interactius i realitat virtual’. Per Amadio, el Bloop Festival és ‘una oferta cultural alternativa important per a un tipus de turisme interessant i omple el programa cultural de l’illa’.

A més de les intervencions a les andanes del Port d’Eivissa, el Bloop Festival ha organitzat una tarda perquè els infants gaudeixin de l’art en l’espai anomenat Bloop Kids que tindrà lloc al passeig de Vara de Rey el dia 1 de setembre.  

Des de la regidoria de Cultura s’ha volgut agrair la feina i l’esforç dels organitzadors per portar artistes de prestigi internacional que deixen una empremta a la ciutat d’Eivissa així com a l’Autoritat Portuària de Balears per les facilitats que sempre han mostrat en les diferents intervencions que es fan al Port.