Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Control colònies de gatsLa regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Eivissa, Montse García, acompanyada de les responsables de les Associacions de la Fundació perros y gatos abandonados, de l’Asociación de Gatos Atendidos, Belén Herboch, Ángeles Guijarro, i Sabine Geisberguer, de l’Associació Basta Ya!, han presentat aquest matí el programa de colònies de gats urbans que s’acaba d’implantar a la ciutat d’Eivissa.

L’objectiu de la implementació del programa de les colònies de gats urbans és poder fer una gestió de les sol·licituds de col·laboració que es reben a l’Ajuntament d’Eivissa dirigides a la consolidació de colònies controlades de gats urbans, per raons de sostenibilitat i benestar animal.

D’aquesta manera, s’evita el creixement descontrolat de gats de carrer i abandonats, mantenint colònies de gats controlades amb el mètode de captura, esterilització i solta.

A partir d’ara, amb la seva gestió controlada, es preveu reduir o eliminar els possibles problemes que puguin sorgir associats a la presència de gats urbans no controlats, estabilitzar la grandària de les colònies, disminuint el volum d'animals ingressats als centres d'acolliment i afavorir la col·laboració dels col·lectius d'alimentadors i col·laboradors. Els punts on es troben les colònies a la ciutat, estaran senyalitzats i els cuidadors i persones voluntàries, disposen d’un carnet que els identifica com a voluntaris cuidadors de la colònia.

Per tal de garantir el correcte compliment, s’ha elaborat un protocol d’actuació que, per a la regidora de Medi ambient, Montse García, ‘permetrà aconseguir la millora de la qualitat de vida dels gats, disminuir els problemes de superpoblació i generar beneficis per una adequada integració en la realitat urbana d'Eivissa que contribueixi a la seva socialització i convivència’.

Les responsables de les associacions ha destacat que l’Ajuntament d’Eivissa és el primer de l’illa en implementar un programa com aquest, que preveu una atenció coordinada de les colònies de gats i continuada al llarg del temps.
La prioritat i el mètode de treball serà sempre aconseguir la millora de les condicions de les colònies de gats i facilitar la convivència entre ciutadans i animals. Per als animals que, pel seu caràcter sociable o per causes de salut no puguin tornar a la colònia, es reforçarà la col·laboració amb les associacions de protecció animal per promoure les adopcions.
El procediment per part de la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Eivissa serà el següent: una vegada es detecti una colònia de gats s’avaluarà la zona, nombre d'exemplars existents, valoració de la situació i localització i identificació dels possibles col·laboradors. Igualment es contactarà amb les entitats col·laboradores perquè s'encarreguin de la gestió de la colònia i localització de col·laboradors autoritzats i responsable.

Una vegada realitzada aquesta avaluació, l’Ajuntament d’Eivissa informarà als veïns de les actuacions que es duran a terme i dels objectius que es persegueix aconseguir.
Una vegada analitzada la colònia urbana, les fases del procés seran les següents: condicionament del lloc d'ubicació de la colònia i habilitació de les zones d'alimentació i recer; captura. Tant la recollida com la solta dels animals, en les colònies on existeixin col·laboradors, serà duta a terme per l’Ajuntament d’Eivissa.

Enllaç a:
· Informació i tràmit