Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Said DokinsL’artista Said Dokins realitza dos murals a l’escola de sa Graduada on incorpora 20 paraules relacionades amb l’illa d’Eivissa. Dokins és un dels millors artistes de caligraffiti contemporani mundial.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Eivissa, Pep Tur, acompanyat del de l’artista Said Dokins, han presentat aquest matí la intervenció que ha fet l’artista mexicà del caligraffiti als dos murs interiors de l’escola de sa Graduada.
El regidor de Cultura, Pep Tur, ha destacat de Said Dokins que  és un dels muralistes més punters de Llatinoamèrica i que ha arribat a Eivissa, enmig d’una gira europea que el traslladarà posteriorment a Noruega, França, Itàlia i Detroit.

Tur ha dir que ‘per nosaltres és un luxe poder comptar amb l’obra d’aquest artista a la ciutat d’Eivissa. Una obra emmarcada en el Open Air Gallery del Bloop Festival que té un esperit que ‘coincideix amb la idea que té aquest equip de govern de la cultura que és intentar apropar la cultura al ciutadà i apropar-lo al carrer’.  

L’artista Said Dokins,  ha realitzat dos murals a Sa Graduada utilitzant frases dels infants que participen a l’escola d’estiu. L’artista ha preguntat als infants què significa per a ells l’illa d’Eivissa en una paraula. L’alumnat ha traslladat fins a 20 paraules que l’artista ha inclòs als murals. Paraules com tranquil·litat, platges, Dalt Vila, ball pagès, es Vedrá, llaüt o sargantana han estat les triades per l’alumnat.  

El muralista mexicà va iniciar fa tres anys els projecte que ha continuat a l’escola de sa Graduada, sota el nom  Historias de una palabra, en el que ‘intent involucrar a totes les persones més properes a la intervenció mural, generar idees i plasmar-les en els mur’, ha afirmat Dokins. L’artista ha destacat que ‘m’agrada que hi hagi una història oral als meus murals, no nomes el fet visual, sinó una idea de que hi hagi paraules amb significat que faran perllongar la tradició oral’.

Dokins, qui treballa amb un estil únic fusionant  les cultures occidental i oriental,  ha comptat amb el recolzament de la Secretaria de Cultura de Mèxic a través del Fondo Nacional para la Cultura y las Artes.

El Bloop International Proactive Art Festival prepara, per a la propera setmana, l’apertura de la seva nova edició a Eivissa, que es desenvoluparà sota el concepte de l’Esperança a partir del 23 d’agost.